Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opschoonochtend aan de Waterweg in Maassluis

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

24-4-2001

Opschoonochtend aan de Waterweg

Op woensdag 2 mei gaan drie groepen (4,5 en 6) van basisschool Pantha Rhei in Maassluis helpen met het opschonen van de groenstrook langs de Waterweg. De leerlingen helpen de buitenruimte-assistenten van de gemeente om met prikkers het zwerfvuil te verwijderen. Deze gezamenlijke actie is georganiseerd door het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie en het bureau wijkbeheer van de gemeente Maassluis. De bedoeling is kinderen bij te brengen dat alles wat weggegooid wordt ook weer moet worden opgeruimd. Op school staat de leskist afval met heel veel ondersteunend materiaal. Waar gaat het afval naar toe en hoe kan het gescheiden worden? Ook wordt het afval op school onder de loep genomen. Kan de hoeveelheid afval worden verminderd en kan het beter gescheiden worden? Hoe zit dat thuis? Allemaal vragen die aan bod komen.
Langs de Waterweg loopt ook een jutter en de kinderen krijgen iets te snoepen en te drinken en dat afval komt uiteraard in de grote zakken terecht.

Noot voor de pers:Uw (foto-)redactie is van harte uitgenodigd om de opschoonactie bij te wonen. De actie in de groenstrook langs de Waterweg start op woensdag 2 mei om 9.15 uur vanaf het NS-station Maassluis-West. Om het uur komt er een groep. Om 12.00 uur zal opschoonactie zijn afgelopen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Carla Brouwer, coördinator nme-centrum, telefoon 010-5929318 of per email: (nme@maassluis.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie