Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Managementconsultancy Plaut publiceert jaarcijfers

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PLAUT AG

Plaut publiceert Q1-cijfers

2 mei 2001

Persmededeling

Plaut Aktiengesellschaft

Plaut publiceert Q1-cijfers:

- Inkomsten stijgen met 19% naar 75 miljoen EUR
- Inkomsten in Noord- en Zuid-Amerika tekenen groei van 76% op, maar vertraging verwacht

- Maatregelen voor kostenvermindering genomen om rentabiliteitsdoelstellingen te behalenMünchen/Salzburg - Plaut AG (SCN 918 703) publiceert vandaag zijn cijfers voor Q1 van boekjaar 2001. Plaut, één van de grootste bedrijven inzake managementconsultancy, biedt een hele waaier aan diensten aan, van Strategy Consulting tot IT-outsourcing. De inkomsten uit verkoop zijn gestegen van 632 miljoen EUR naar 75,1 miljoen EUR, dat is een toename van 19%. De brutowinst ging van 19,1 miljoen EUR naar 23,7 miljoen EUR, wat een stijging van 24% vertegenwoordigt. De brutomarge bedroeg 31,6% (2000: 30.3%).

De winsten voor interesten en belastingen bedroegen, overeenkomstig de begroting, -1,0 miljoen EUR. In het licht van de onzekere economische omgeving, vooral dan in de V.S., heeft Plaut bepaalde maatregelen voor kostenvermindering genomen, die een negatieve impact hebben gehad op de Q1-winsten. Dit is voornamelijk te wijten aan een preventieve vermindering van personeel in de VS, naast personeelsverminderingen en andere kostenbesparende maatregelen in het Verenigd Koninkrijk. Aan deze maatregelen hing een eenmalig prijskaartje van 1,03 miljoen EUR. Het geconsolideerde verlies na belastingen bedroeg 3,4 miljoen EUR, vergeleken bij een geconsolideerde winst van zo'n 1 miljoen EUR gedurende de eerste drie maanden van het jaar tevoren. Volgens DVFA/SG stemt dit overeen met een verlies per aandeel van 0,17 EUR (2000: +
0,05) EUR.

Ondanks de vertraging van de economie in de VS werd in beide Amerika's een bijzonder hoog groeipercentage opgetekend, met een inkomstenstijging van 76%. De omzet in de VS, die goed is voor een aandeel van 39% van de totale winst, draagt in grote mate bij tot de geconsolideerde verkoop. 'Wij zijn blij met onze sterke inkomsten in Q1, maar beginnen reeds de gevolgen van de verslechterende marktomgeving te voelen. De herstructureringsstappen die wij hebben genomen zouden er moeten voor zorgen dat wij onze projectmarges in Q3 of Q4 behalen,' aldus CEO Gary DiOrio.

Ook de sterke prestaties van de Europese afdeling zijn bemoedigend. Vooral Duitsland en Frankrijk zijn goede voorbeelden. In Duitsland is de winst het jaar tevoren zo goed als verdubbeld, en komen de Q1-inkomsten sneller binnen dan verwacht. In Frankrijk steeg de rentabiliteit ook aanzienlijk. Dr. Nico Brunner, het bestuurslid dat aan het hoofd staat van de European Operations, voegt daaraan toe, 'Dit is het bewijs dat wij, dankzij onze internationale alomtegenwoordigheid, erin slagen het hoofd te bieden aan ongunstige economische omstandigheden in een specifieke regio.' BackOffice Solutions brachten het meeste geld in het laatje. Op hun eentje waren ze goed voor driekwart van de totale verkoop. 13% kwam van IT & Hosting Solutions, 5% van Strategy Consulting, 4% van FrontOffice- en 3% van eBusiness Solutions.

De voorbije weken heeft Plaut een aantal grote contracten in de wacht weten te slepen, die elk goed zijn voor een volume van minstens 1.000 mandagen. De achterstand in bestellingen is daardoor toegenomen tot ongeveer vijf maanden.

::Werknemers
Per 31 maart 2001 bedroeg onze personeelsbezetting 1.985 (kwartaalreferentiedatum 2000: 1,765). Als gevolg van herstructureringsmaatregelen bleef het aantal werknemers en consultants zo goed als constant vergeleken bij de personeelsbezetting aan het einde van het boekjaar 2000. Dankzij de verbeterde structuur en een optimaler gebruik van consultants zijn de verkoopkosten langzamer gestegen. Voor het huidige boekjaar zet het bedrijf zijn plan om het aantal werknemers te vermeerderen, verder, vooral dan in de snel groeiende afdelingen van het bedrijf.

::Over Plaut
Plaut AG is een onafhankelijke internationaal opererende consultancygroep met op dit ogenblik 34 dochterondernemingen in 18 landen. Als aanbieder van totaaloplossingen met een portefeuille die gaat van Strategy Consulting tot IT-outsourcing, en met verkoopinkomsten van ca. 291 miljoen EUR in 2000, is Plaut één van de belangrijkste managementconsultancyfirma's ter wereld. Sinds 9 november 1999 is Plaut AG, Salzburg genoteerd op de 'Neuer Markt' van de Beurs van Frankfurt (PUT; SCN 918 703).

U kunt een volledig exemplaar van het verslag van het eerste kwartaal, en alle verdere informatie met betrekking tot Plaut, vinden op www.plaut.com/ir of op onderstaande adressen:

Plaut Aktiengesellschaft Kirchhoff Consult AG Monika Kretzschmar Frank Schwarz Moserstrasse 33A Savignystrasse 18 A-5020 Salzburg D-60325 Frankfurt Tel. +43 (0)662 4092-60 Tel: +49 (0)69 7474 86 0 Fax +43 (0)662 4092-15 Fax: +49 (0)69 7474 86 20 (Monika.Kretzschmar@plaut.de) (Frank.Schwarz@kirchhoff.de)


02 mei 01 16:39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie