Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Afvalservice en kringloopbedrijf Breda

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

02-05-2001

Samenwerking Afvalservice met kringloopbedrijf BSW Afvalservice van de gemeente Breda gaat samenwerken met het nieuw op te richten kringloopbedrijf van BSW-bedrijven. Het nieuwe kringloopbedrijf krijgt als naam 'Vindingrijk' en wordt gevestigd in een pand aan de Riethil 6-10. BSW-bedrijven wordt daarmee het aanspreekpunt voor kringloopbedrijvigheid in Breda. Het is de bedoeling dat de nieuwe kringloopwinkel nog voor de zomervakantie van dit jaar haar deuren opent. Het college van burgemeester en wethouders stelt dit op 23 mei voor aan de Bredase gemeenteraad.

Nieuw kringloopbedrijf 'Vindingrijk'
'Vindingrijk' zamelt huis-aan-huis producten in na telefonische melding van inwoners van Breda. Vanaf de zomer kunnen mensen Vindingrijk bereiken via het centrale nummer van Afvalservice, (076) 529 99 99. Medewerkers van de gemeentelijke Afvalservice selecteren bruikbare apparaten op het Regionaal Overslag Station voor wit- en bruingoed aan het Spinveld. Ook bekijken zij of er bruikbare spullen zitten tussen het huisraad dat bezoekers aan de milieustations op het Spinveld en de Slingerweg aanbieden. De nieuwe kringloopwinkel slaat alle producten op. De medewerkers repareren de spullen als dat nodig is. De spullen worden verkocht in de winkel van 'Vindingrijk'. Deze winkel is een onderdeel van het nieuwe kringloopbedrijf.

Onderzoek
Op basis van onderzoek blijkt dat BSW-bedrijven een professionele organisatie op kunnen zetten die op een bedrijfsmatige manier zorgt voor hergebruik van producten. Tevens creëert het BSW-kringloopbedrijf werkgelegenheid voor mensen die zich moeilijk een positie op de arbeidsmarkt kunnen verwerven. Dit kan onder meer via diverse regelingen voor gesubsidieerde arbeid.

Kringloopbedrijven in Breda
Kringloopbedrijven vervullen een belangrijke rol bij hergebruik van producten en bij het creëren van werkgelegenheid. In Breda zijn verschillende organisaties actief op dit terrein, namelijk Het Opstapje, Stichting 2000 en tot voor kort Kringloopbedrijf Breda. Die eerste twee initiatieven blijven bestaan naast het nieuwe kringloopbedrijf 'Vindingrijk. BSW-bedrijven heeft met 'Het Opstapje' en 'Stichting 2000' overeenstemming bereikt over een intentieverklaring. In deze verklaring wordt onder ander afgesproken om periodiek te overleggen over samenwerking en afstemming en het wederzijds ondersteunen bij de bedrijfsvoering van kringloopactiviteiten. De gemeente beëindigt de samenwerking met Kringloopbedrijf Breda dat is gevestigd aan de Aardenhoek. Het Kringloopbedrijf Breda is al gestopt met het inzamelen van herbruikbare goederen. Het bedrijf krijgt een vergoeding in de eerder gemaakte onkosten voor een nieuwe vestiging aan de Slingerweg.

Breda, 2 mei 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie