Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

In- en doorstroombanen bij gemeente Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

In- en doorstroombanen (ID-banen)

Dit jaar heeft de gemeente Capelle aan den IJssel 20 ID-banen toegewezen gekregen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om te verdelen over de Capelse instellingen. De ID-banen vloeien voort uit het Besluit in- en doorstroombanen, en is de opvolger van de vroegere Regeling Extra Werkgelegenheid Langdurig Werklozen (EWLW) ook wel bekend als de Melkert-1 regeling.
Via de voornoemde regeling kunnen instellingen langdurig werklozen een vaste baan aanbieden. De loon- en aanvullende kosten worden gesubsidieerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid via de gemeente Capelle aan den IJssel.

Wettelijk gezien komen instellingen in aanmerking voor een ID-baan als:

- de instelling als werkgever fungeert in de collectieve of non-profit sector;

- via de door de instelling aangevraagde extra banen langdurig werklozen aan regulier betaald werk worden geholpen;
- de inzet van langdurig werklozen op de door de instelling aangevraagde extra banen een algemeen maatschappelijk belang dienen;

- het dienstverband op de door de instelling aangevraagde in- of doorstroombaan structureel is;

- een positief advies omtrent een extra baan is uitgebracht door het medezeggenschapsorgaan van de instelling.

Naast de wettelijke criteria om als instelling in aanmerking te komen voor ID-banen heeft de gemeente enige beleidsvrijheid om banen toe te kennen. De instellingen die een aanvraag indienen worden nader geïnformeerd. U kunt uw aanvraag indienen voor 23 mei aanstaande. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Dirk Jan Schotsman, deelsector Welzijn en Educatie telefoonnummer 010- 2848382 of met Hugo Boel, deelsector Sociale zaken telefoonnummer 010-2848408.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie