Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: schelpjes onthullen recente geschiedenis

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Bron: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Schelpjes onthullen recente geschiedenis

Twee NWO-onderzoekers hebben de favoriete omstandigheden van allerlei soorten eencellige schelpdiertjes zo nauwkeurig beschreven dat nu ook recente veranderingen van het zeemilieu in kaart kunnen worden gebracht. De biologen, beiden verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Katholieke Universiteit Nijmegen, hopen op 2 mei te promoveren.

Paleontologen maken reconstructies van klimaat of omgeving met behulp van schelpjes die zijn achtergebleven in oude aardlagen. De schelpen zijn afkomstig van op de zeebodem levende eencellige schelpdiertjes, foraminiferen. NWO-onderzoekers hebben van de tachtig belangrijkste soorten foraminiferen de favoriete leefmilieus opgetekend. De kennis ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie