Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Russisch kristal helpt onderzoek halfgeleiders

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Bron: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Russisch kristal helpt onderzoek halfgeleiders

De Leidse FOM-onderzoeker Ankie van Duijn-Arnold heeft dankzij Russische kristallen achterhaald waarom halfgeleiders soms niet beter, maar slechter worden. De vaak in twijfel getrokken diepe booracceptoren blijken wel degelijk te bestaan.

De eigenschappen van halfgeleiders in allerlei technische toepassingen, van blauwe lasers tot sensoren voor het doen van metingen onder extreme omstandigheden, worden verbeterd door de materialen opzettelijk te verontreinigen met andere atomen. In het veelgebruikte materiaal siliciumcarbide (eerste commerciële toepassing in 1891) worden daarvoor bijvoorbeeld atomen van het element boor gebruikt. Soms werkt het aanbrengen van deze ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie