Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IQUIP Informatica B.V.: resultaten Nationaal Testonderzoek

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IQUIP INFORMATICA BV

Testen software krijgt prominentere positie in bedrijfsleven

Diemen, 2 mei 2001 - Het testen van software wordt voor bedrijven steeds belangrijker en het Nederlands bedrijfsleven is op de goede weg. De laatste twee jaar is er veel verbeterd aan testprocessen en de vorderingen op het gebied van infrastructuur, technieken, organisatie en fasering zijn tot nog toe redelijk in evenwicht. Dit blijkt uit het Nationaal Testonderzoek dat in opdracht van IQUIP Informatica B.V. en Automatisering Gids door Blauw Research online is uitgevoerd onder 150 testers (of testbetrokkenen).

Projecten of ondernemingen kunnen zich - in termen van 'volwassenheid van het testproces' - in drie stadia bevinden: doeltreffendheid, doelmatigheid en optimalisatie. Verreweg de meeste ondernemingen bevinden zich in de fase van doelmatigheid en richten zich op het efficiënter maken van het testproces. Een kwart daarentegen zit nog in de fase van doeltreffendheid en richt zich met name op het beheersbaar maken van het testproces. Slechts één op de zeven bedrijven bevindt zich in de laatste fase: het optimaliseren van het testproces.

De verwachting is dat ook de komende twee jaren de testprocessen zullen verbeteren. In ieder geval is de interesse in (meer) tools aanzienlijk en worden ze tot nu toe redelijk breed ingezet. Niet iedere branche heeft overigens dezelfde redenen voor het aanschaffen van tools. Voor wat betreft de systeemontwikkelingsmethodieken geldt dat de interesse voor modernere methoden toeneemt, terwijl de klassieke methoden nauwelijks aan populariteit verliezen.

Over IQUIP Informatica B.V.
Met circa 1.600 medewerkers draagt IQUIP Informatica B.V. nadrukkelijk bij aan het concurrerend vermogen van haar klanten door het vernieuwend inzetten van en het inspireren over informatie- en communicatietechnologie. De dienstverlening van IQUIP is ondergebracht in zeven divisies die regionaal opereren. Naast deze divisies beschikt IQUIP over het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie, ViNT. Meer informatie is te vinden op www.iquip.nl.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie