Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BEA en Ariba kondigen strategische alliantie aan

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Amstelveen, 2 mei 2001

BEA en Ariba kondigen strategische alliantie aan

BEA Weblogic Server wordt primair platform voor Ariba's product ontwikkeling

BEA Systems, een van de marktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software, en Ariba, leverancier van business-to-business (B2B) e-commerce software, hebben gisteren een wereldwijde strategische alliantie aangekondigd. Dit houdt in dat vanaf heden de BEA Weblogic Server een belangrijke infrastructuur zal zijn waarop de Ariba B2B oplossingen zullen worden gebaseerd. Het gaat hier om Ariba oplossingen zoals Ariba Dynamic Trade, Ariba Sourcing en Ariba Buyer. De eerste twee worden reeds gebouwd op BEA Weblogic Server, de laatste wordt in toekomstige releases ook op dit platform gebouwd. Aanvullend kan BEA vermelden dat zij een Gold Level Partner is geworden in het Ariba Partner Programma.

De BEA WebLogic Server is een belangrijke Java applicatie server, die een zeer complete implementatie van de Java 2 Enterprise Edition (J2EE) standaard levert. Hierdoor wordt het voor Ariba makkelijker om sneller e-commerce applicaties voor het inkopen, verkopen en managen van de marktplaats processen te ontwikkelen en te implementeren. Deze applicaties stellen bedrijven in staat om hun inter-enterprise processen door de gehele value chain * van planning tot betaling - te automatiseren.

*Ariba is marktleidend leverancier van een uitgebreid en open platform voor de ontwikkeling en implementatie B2B marktplaatsen, het managen van corporate inkopen en het elektronisch koppelen van leveranciers op het internet,* aldus Rauline Ochs, vice president Worldwide Partner Initiatives bij BEA. *Ariba heeft ervoor gekozen om BEA Weblogic Server breed te implementeren in haar productenrange omdat zij haar klanten op deze manier volledig kan laten profiteren van de kracht, flexibiliteit en schaalbaarheid van het BEA Weblogic E-Business Platform,* gaat Ochs verder.

*BEA WebLogic Server was een belangrijke factor bij de snelle implementatie en het marktsucces van Ariba Dynamic Trade*, Cary Liu, vice president & general manager Platform Division bij Ariba. *Wij kijken uit naar de verdere ondersteuning van BEA WebLogic Server voor meer Ariba producten als onderdeel van onze strategie waarin wij de J2EE standaard omarmen.*

- EINDE BERICHT -

- ALGEMENE INFORMATIE -

Over Ariba
Ariba, Inc. is de wereldwijde marktleidende leverancier van business-to-business (B2B) eCommerce platforms en netwerkdiensten. Door het Ariba B2B Commerce platform, een open, end-to-end infrastructuur van interoperationele software oplossingen en hosted web-based commerce diensten, maakt het bedrijf efficiënte online handel en de integratie en samenwerking tussen B2B marktplaatsen, kopers, leveranciers en service providers mogelijk. Het wereldwijde bereik en de best-of-breed functionaliteiten van het Ariba B2B Commerce platform creëren met behulp van het internet schaalvoordelen en efficiency op processen voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld.

Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 9400 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 1500 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 93 vestigingen in 30 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

BEA and WebLogic zijn geregistreerde merken van BEA Systems, Inc. BEA Weblogic E-Business Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Commerce Server, BEA WebLogic Personalization Server, BEA WebLogic Collaborate en BEA WebLogic Business Process Integrator zijn merken van BEA Systems, Inc. Alle andere product en bedrijfsnamen zijn waarschijnlijk merken van het bedrijf waarmee ze in verband worden gebracht.

- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie