Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister OC&W erkent tUL als aangewezen instelling

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Maastricht
Persbericht
02.05.2001
025

Realisatie transnationale universiteit stap dichterbij Minister OC&W erkent tUL als aangewezen instelling

Minister Hermans van Onderwijs heeft de transnationale Universiteit Limburg/Maastricht-Hasselt (tUL) van een wettelijke basis voorzien. De erkenning als aangewezen instelling zoals bedoeld in de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek verschaft rechtsgeldigheid aan de diploma's van de tUL en laat studenten die een opleiding aan de tUL volgen in aanmerking komen voor studiefinanciering.
Voorzitter dr. K. Dittrich van de tUL noemt de beschikking van de minister een volgende stap op weg naar de realisatie van de eerste transnationale universiteit in Europa. Afgelopen januari ondertekenden Vlaanderen en Nederland een verdrag voor de oprichting van de tUL.

De tUL gaat vanaf het komende academisch jaar in september (nieuwe) opleidingen aanbieden op het gebied van ICT, Levenswetenschappen en Onderwijswetenschappen. Studenten die deze opleidingen gaan volgen, schrijven zich rechtstreeks bij de tUL in en ontvangen bij het afstuderen zowel een Nederlandse doctoraal- als een Vlaams licentiaatdiploma. De tUL is een initiatief van de Universiteit Maastricht (UM) en het Limburgs Universitair Centrum (LUC) in Hasselt/Diepenbeek (België). Beide universiteiten tellen thans 14-duizend studenten.

Noot voor de pers
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 21275612.
Mailto:pers@voorlichting.unimaas.nl.
De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie