Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gespreksavond Ederveen/De Klomp gaat niet door vanwege MKZ

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Gespreksavond op 9 mei gaat niet door
Werkbezoek B&W aan Ederveen

De MKZ-epidemie verstoort op woensdag 9 mei a.s. een deel van het programma van het jaarlijkse werkbezoek van het gemeentebestuur aan Ederveen en De Klomp. Burgemeester en wethouders fietsen s middags naar een aantal plekken in Ederveen. Aansluitend heeft het college een overleg met afgevaardigden van de algemene belangenvereniging. De gespreksavond voor de inwoners van Ederveen en De Klomp, die in de Julianaschool/De Brug gepland was, gaat echter niet door. Ederveen ligt nog steeds in het toezichtsgebied rondom Kootwijkerbroek en om geen onnodige risicos op verspreiding van het mond- en klauwzeervirus te veroorzaken, vervalt de avondbijeenkomst.

Geen avondbijeenkomst

De gespreksavond maakt al jarenlang een vast onderdeel uit van het bezoek van burgemeester en wethouders aan Ederveen en De Klomp. De collegeleden en aanwezige gemeenteraadsleden verdelen zich dan over twee lokalen, waarna allerlei onderwerpen ter sprake komen. Op 9 mei a.s. vervalt deze gespreksavond om te voorkomen dat bezoekers een risico op MKZ-verspreiding lopen. B&W hebben daartoe op 24 april jl. besloten, nadat duidelijk was geworden dat de MKZ-crisis nog wel enige tijd in het agrarisch buitengebied zal voortduren.

Rondrit door Ederveen

De rest van het geplande werkbezoek gaat wel door. De burgemeester en de wethouders maken op woensdagmiddag 9 mei een rondrit door Ederveen. De collegeleden doen dat op de fiets en bij slecht weer in een busje. B & W bezoeken het speeltuintje dat door de schoolvereniging bij de Julianaschool is aangelegd. Daarna gaat de tocht naar onder meer het dorpsplein en het dorpshuis, de herinrichting van de Hoofdweg, de parkeerstrook aan de Seringstraat, de uitbreiding van het bedrijventerrein en de nieuwe brandweergarage. Tijdens de rondrit krijgen de collegeleden mondelinge informatie van de stedenbouwkundige R. Huizinga, de buurtbeheerder H. ter Velde en de gebiedsagent J. de Kloe.

Algemene Belangenvereniging

Het programma van het werkbezoek volgende week woensdag is voorbereid met bestuursleden van de Algemene Belangenvereniging Ederveen-De Klomp. Zij hebben suggesties gedaan voor de rondrit en gespreksonderwerpen. Nu de gespreksavond vervalt kunnen sommige onderwerpen waarschijnlijk besproken worden tijdens een overleg tussen belangenvereniging en het college van B&W. Dit overleg vindt plaats direct na de rondrit van het college in Ederveen en was anders mede bedoeld geweest als voorbereiding van de gespreksavond. Gesprekspunten zijn bijvoorbeeld ontwikkelingen in het asielzoekerscentrum De Klomp, ontwikkelingen in het Spinnenmeer en de voorbereiding van de recreatieplas, de vorderingen in plannen voor riolering in het buitengebied, de HSL-oost en ISEV De Klomp.

Informatie

Voor meer informatie over het werkbezoek van B&W aan Ederveen, de ontmoeting met de Algemene Belangenvereniging Ederveen-De Klomp en de afgelasting van de gespreksavond in Ederveen kunt u contact opnemen met mevr. I. Bakkenes, afdeling Algemene juridische zaken, tel. (0318) 68 06 49 en dhr. N. de Gouw, Staf gemeentesecretaris, tel. (0318) 68 05 32.Ede, 2 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie