Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerie beloont Bredase Actieplan Cultuurbereik

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

02-05-2001

Ministerie beloont Bredase Actieplan Cultuurbereik Staatssecretaris Van der Ploeg heeft in een brief aan wethouder Adank van Cultuur laten weten dat het ministerie van OC&W een miljoen zal investeren in de Bredase invulling van het Actieplan Cultuurbereik, op voorwaarde dat de gemeente Breda hetzelfde bedrag inbrengt. Breda krijgt hiermee groen licht voor het Programma Cultuurbereik 2001-2004, dat de dienst cultuur had ingediend bij het ministerie van OC&W.

Drie programma's
Het 'Stedelijk Programma Cultuurbereik 2001-2004 Breda' is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het culturele veld. Het bestaat uit drie programmas die volgens de uitkomsten van een sterktezwakte analyse aansluiten bij de behoeften van de stad. Het gaat daarbij om 'Breda netwerkstad' waarbij het opbouwen en organiseren van netwerken een grote rol speelt; 'Binnenstad naar buiten' dat door versterking van de culturele programmering het motto Breda, Stad met Karakter probeert in te vullen en 'Wijkgericht werken' met als doel om naast het stadscentrum tevens cultuur te wortelen in de wijken, buurten en buitengebieden van Breda. Van der Ploeg complimenteert Breda in zijn brief met de speciale aanpak middels de drie programmas. Tevens laat hij zich positief uit over het feit dat kwaliteit in het Bredase programma voorop staat.

Projectvoorstellen
Nu het programma is goedgekeurd door staatssecretaris Van der Ploeg, worden criteria en richtlijnen opgesteld op basis waarvan projectvoorstellen kunnen worden ingediend. Vanaf augustus 2001 worden de richtlijnen voor het indienen van projecten bekend gemaakt. Een gemeentelijke projectgroep is verantwoordelijk voor het proces en de coördinatie van het Actieplan in Breda. Daarnaast wordt een deskundige adviescommissie ingesteld, zodat aan de door het ministerie gestelde kwaliteitseis wordt voldaan. De samenstelling van zowel de projectgroep als de adviescommissie is gebaseerd op de doelstellingen van het Actieplan.

Landelijke Actieplan Cultuurbereik
Het landelijke Actieplan Cultuurbereik, ontwikkeld door het ministerie van OC&W in samenwerking met interprovinciaal overleg (IPO) en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), heeft als doel zoveel mogelijk mensen bij cultuur te betrekken. In november 2000 besloot de gemeente Breda om geld beschikbaar te stellen ten behoeve van het Programma Actieplan Cultuurbereik.

Breda, 2 mei 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie