Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hergebruik van goede grond in gemeente Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Hergebruik van goede grond

Zeer binnenkort komt door werkzaamheden op het sportpark Slot een partij goede grond vrij om elders in de gemeente te (her-)gebruiken. Deze grond is uitermate geschikt om grote grasvlakten mee op te knappen. Dit opknappen houdt in het kapotfrezen van de bestaande grasmat, het ophogen van de gehele oppervlakte, het wederom frezen, egaliseren en inzaaien. Bij gunstige weersomstandigheden en het niet te vroeg betreden van het ontkiemende gras is er na 3 á 4 weken weer een normale grasmat te verwachten.

Maarde weersomstandigheden van de afgelopen weken maken het onmogelijk de grond direct te transporteren van het Sportpark Slot naar de te behandelen locaties. Daarom moet, omdat het werk op het sportpark wel moet beginnen, de vrijkomende grond tijdelijk op twee, mogelijk drie locaties opgeslagen worden. De twee eerst in aanmerking komende plaatsen om tijdelijk grond op te slaan zijn de parkeerplaats aan de Bermweg tussen het Pannenkoekenhuis en de manege en het braakliggende terrein aan de Rozenburcht. Als mogelijke derde locatie komt het speelveld Beemsterhoek in beeld.

Als de weersomstandigheden en de daarbij betrokken terreinomstandigheden verbeteren worden de volgende locaties onder handen genomen:


- Diverse stukken gazon aan de Kievitlaan (westelijk van de Kerklaan) in de wijk Middelwatering;

- een gedeelte van de Manifestatieweide (globaal het hondentrainingsgebied) in het Schollebos;

- het speelveld tussen Wergeland en Beemsterhoek in de wijk Oostgaarde;

- het speelveld tussen Waaierdans en Capelseweg in de wijk Schollevaar;

- het grasveld voor en naast het 'IJsselcollege' aan de Kanaalweg in de wijk Schenkel;

- een grasstrook gelegen achter Aida 96 t/m 150 (Burg. Beresteijnlaan) in de wijk Schollevaar;

- een grasstrook op het sportpark Schenkel en tenslotte, het grasveld achter Floridaweg 42 t/m 62 in de wijk Oostgaarde.

Op sommige plaatsen kunnen tijdens de werkzaamheden kleinere, aangrenzende, niet rendabel te onderhouden heesterpartijen definitief verwijderd worden om deze kleinere oppervlakten dan ook in gras uit te voeren.

De werkzaamheden zullen hier en daar vervuiling op de verhardingen veroorzaken, verkeer kan hier en daar tijdelijk gehinderd worden. Medewerkers van de gemeente vragen aan de burgers van Capelle begrip voor deze tijdelijke ongemakken. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met
de heer C. van der Linden, Ruimte/Realisatie 010-2848631 of de heer J. Visser deelsector Ruimte/Uitvoering/Onderhoud 010-2848634.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie