Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.05 uur
Man springt op motorkap politieauto

AMERSFOORT Dinsdagavond reden twee agenten in een surveillanceauto de parkeerplaats voor het politiebureau aan de van Asch van Wijckstraat op. Uit het bureau kwam net een 34-jarige man uit Amersfoort lopen. Bij het zien van de agenten keek de man erg boos en deed net of hij iets uit zijn zak wilde halen.

De agenten spraken de man op zijn gedrag. Zonder enige aanleiding sprong de Amersfoorter op de motorkap van de politieauto waardoor een flinke deuk ontstond. De agenten stapten uit en hielden de man aan. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig en schold de agenten uit. De man werd ingesloten op het bureau.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Medewerkers van een levensmiddelen winkel aan het Euterpeplein belde dinsdagmiddag naar de politie en meldde dat zij een winkeldief op heterdaad hadden aangehouden. Ter plaatse trof de politie een 46-jarige man uit Amersfoort aan. De man had een aantal artikelen afgerekend maar een groot aantal goederen ook niet. Op het moment dat hij de kassa was gepasseerd en naar buiten wilde gaan, werd hij door het personeel aangehouden. De man is gesloten en werd later met een dagvaarding naar huisgestuurd

Aanrijding letsel

LEUSDEN Een 19-jarige man uit Doorn reed dinsdagmiddag met zijn auto vanaf de Hamersveldseweg en wilde de Arnhemseweg oprijden in de richting van Leusden. Op de Arnhemseweg reed een 19-jarige vrouw uit Amersfoort met haar auto in de richting van Leusden.

De man uit Doorn lette bij de kruising scherp op de fietser op het fietspad maar vergat te kijken naar het overige verkeer. Op het moment dat hij wilde oprijden, kwam hij in botsing met de 19-jarige vrouw uit Amersfoort.

Door de aanrijding raakten beide voertuigen zwaar beschadigd. De Amersfoortse klaagde over pijn in haar schouder en arm. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort. De man bleef ongedeerd.

Winkeldief betaalt veelvoud aan boete

LEUSDEN Bij een winkel aan de Ursulineweg werd dinsdagmiddag door het personeel een 60-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Door het personeel werd gezien dat de man een bakje met vijverpoeder van 14,99 meenam zonder af te rekenen.

De politie heeft de man meegenomen naar het bureau en kreeg hij een boet van 250,=.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie