Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 9.30 uur
Vondst softdrugs

KOCKENGEN - Op dinsdagavond omstreeks half acht werd de politie naar de Bosdijk gestuurd.

Een toezichthouder had op een parkeerplaats twee personenwagens en drie mannen aangetroffen. Van een auto stond de motor- en achterklep open. De toezichthouder kreeg het vermoeden dat de mannen met iets bezig waren dat niet door de beugel kon en belde de politie.

Toen de politie ter plaatse kwam, trof zij bij de auto drie mannen, in de leeftijd van 22 tot 23 jaar en allen woonachtig in Hongarije, aan. In de openstaande kofferbak trof zij een tas met pakjes aan. Uit onderzoek bleek het om softdrugs te gaan. De drie mannen werden aangehouden en overgebracht voor verhoor naar het politiebureau. Beide voertuigen zijn tevens overgebracht naar het politiebureau. De verdovende middelen zijn in beslaggenomen.

Rijden onder invloed

MONTFOORT Vanmorgen omstreeks kwart voor een zagen surveillerende agenten in de omgeving van de Heeswijk een man zwalkend over straat lopen. Kort daarna reed dezelfde man als bestuurder van een auto over de Heeswijk. Uit de ademanalyse bleek dat de 67-jarige inwoner van Montfoort teveel gedronken had. Hij had een alcoholpromillage van
1,55. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man moet zich voor de politierechter verantwoorden.

Snelheidscontroles

MONTFOORT Dinsdag heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.

Op de Provincialeweg N 204 controleerde de politie in de ochtend van half tien tot half elf de snelheid van 292 bestuurders. De politie constateerden dat drie passanten sneller reden dan is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

Op de N 228 ter hoogte van Willeskop controleerde de politie in de middag van tien over half elf tot tien over half twaalf de snelheid van 407 bestuurders. 92 Bestuurders reden sneller dan de maximaal toegestane 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km per uur.

Op de N 228 ter hoogte van Heeswijk werd van half een tot half twee de snelheid gecontroleerd. Van de 522 passanten reden er 23 sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km per uur.

Auto te water

ABCOUDE Op dinsdagochtend omstreeks zeven uur werd de politie naar de Lange Coupure gestuurd omdat een auto te water was geraakt. De man, een 22-jarige inwoner van Baambrugge, verklaarde dat hij aan het bellen was en daardoor de macht over het stuur verloor en tegen een links langs de weg staande boom botste. Dit had tot gevolg dat hij met zijn voertuig in de sloot belandde.

De man is overgebracht naar het ziekenhuis met letsel aan vermoedelijk bovenlichaam en been. Ambulancepersoneel constateerde bij de bestuurder een alcohollucht. De politie onderzoekt nog door middel van bloedafname het alcoholpromillage van de man.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie