Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeer- en vervoerscijfers Airport Schiphol 1e kwartaal

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Verkeer- en vervoerscijfers Amsterdam Airport Schiphol 1e kwartaal

Het luchtverkeer en vervoer via Schiphol heeft zich in de eerste drie maanden van dit jaar gematigd ontwikkeld. Het aantal passagiers steeg met 4,1%, terwijl de hoeveelheid vracht met 2,0% toenam en het aantal vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer (lijn- en charter-vluchten) met 0,9% daalde. Deze teruggang deed zich vooral voor in het Europese verkeer dat met 2% daalde. Het aantal intercontinentale vluchten nam toe; naar Noord-Amerika met ruim 4%, naar Latijns Amerika en Afrika met bijna 9% en naar het Verre Oosten met ruim 12%. Mede hierdoor steeg het gemiddelde startgewicht in het handelsverkeer, dat van belang is voor de havengelden, met 3,3% tot 89,9 ton.

Sterke groei op Afrika en Azië
Het aantal passagiers nam in de eerste drie maanden van 2001 toe tot ruim 8,5 miljoen. Dit is inclusief transitoreizigers die op Schiphol alleen een tussenstop maken en met hetzelfde vliegtuig weer doorvliegen. Vooral op Afrika en Azië groeide het aantal passagiers sterk, met respectievelijk 12 en 10%. Europa (+ 4%) en Latijns Amerika (+ 6%) laten eveneens een groei zien. Daarentegen bleef de groei op Noord-Amerika (- 1%) en het Midden Oosten ( 0%) achter bij de andere continenten.

Vracht
Ook in het vrachtvervoer werd in de eerste drie maanden van 2001 de grootste groei gereali-seerd op de routes van en naar Afrika (+ 20%), Azië (+ 18%) en in wat mindere mate op Latijns Amerika (+ 4%). Het vrachtvervoer op Europese bestemmingen (- 29%) en Noord-Amerika (- 10%) liet een sterke daling zien en op het Midden Oosten was er een lichte afname van de groei (-2%).

Ontwikkeling verkeer en vervoer Schiphol 1e kwartaal:

Aantal Groei/afname t.o.v. 2000
Passagiers (incl. transito) 8.530.654 + 4,1 %
Vracht (in tonnen) 307.169 + 2,0 %
Vliegtuigbewegingen in handelsverkeer 97.800 - 0,9 %

040-2001/rw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie