Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sloop onveilige panden Prof. Tulpstraat Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 02-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Onveilige panden Prof. Tulpstraat worden gesloopt

Onveilige panden Prof. Tulpstraat worden gesloopt

Dit is een gezamenlijk persbericht van Gemeente Amsterdam en Delta Lloyd Vastgoed

Vanmorgen heeft het college van B en W besloten tot sloop van de op instorten staande panden nummer 10 en 12 aan de Professor Tulpstraat te Amsterdam.

Na twee onafhankelijke contra-expertiseonderzoeken heeft de gemeente definitief besloten het advies van de gemeente-inspectie tot sloop van twee panden te volgen.

De panden staan al jaren in de stutbalken en staan bovendien sinds december 2000 onder verscherpt toezicht van de bouwinspectie wegens forse verzakkingen.

Eigenaar Delta Lloyd Vastgoed is, net zoals de gemeente, altijd voorstander geweest van het behoud van het karakter van de Tulpstraat en streeft naar herstel.

De gemeente biedt alle bewoners in samenwerking met de eigenaar andere huisvesting aan. Enige weken geleden heeft de gemeente al met de bewoners en de eigenaar overlegd over ontruiming van de panden en over andere huisvesting. Met de vijf bewoners is inmiddels in principe overeenstemming over hun herhuisvesting bereikt.

De panden worden voor sloop uitvoerig gedocumenteerd om latere reconstructie door de eigenaar mogelijk te maken. Delta Lloyd heeft op aandringen van wethouder Bouwen, Wonen, Economie en Binnenstad, Pauline Krikke de intentie uitgesproken dat de panden aan de Professor Tulpstraat 10-12 en Huddekade 10-11 in principe worden herbouwd. Verder heeft Delta Lloyd het voornemen de belendende panden aan de prof. Tulpstraat 2-8 en 5-15 alsmede aan de Huddekade 9 te behouden en herstellen.

Een en ander onder voorwaarde dat enerzijds de herbouw en anderzijds het behoud en herstel economisch haalbaar is. Genoemd behoud en herstel en het bouwen van nieuwe appartementen gaat in overleg met belanghebbenden en Joodse organisaties.

Nadere informatie Gemeente:
Mechtild Rietveld 020 552 2042

Delta Lloyd:
Hans Koeleman, tel: 020 - 594 4488

^


-

© gemeente Amsterdam - 2-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie