Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Eindbod werkgevers HEMA moet van tafel'

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV

Actiebijeenkomst voor personeel Hema:
eindbod werkgevers moet van tafel

Het eindbod moet van tafel. Wij roepen Hema op om tot normale CAO-onderhandelingen te komen. Bestuurder Geert Rijzinga van de Dienstenbond CNV kijkt alvast vooruit naar 14 mei. Dan wordt in t Spant in Bussum, samen met andere vakbonden, een actiebijeenkomst gehouden voor Hemamedewerkers. Aanleiding: het eindbod van Hema dat unaniem door vakbonden werd afgewezen. Het bedrijf wil fors bezuinigen op jeugdlonen en in de verdere beloningsstructuur. Ook de loonsverhoging, 6,75 procent voor twee jaar en dan ook nog eens behoorlijk verknipt, is niet om over naar huis te schrijven, legt Rijzinga uit, die zich verbaasd over het eindbod van Hema. Het gaat helemaal niet slecht met het bedrijf. Bovendien hebben we inmiddels acht CAOs bij Vendex/KBB (het moederbedrijf van Hema) zonder slag of stoot afgesloten. Overal met een loonsverhoging van vier procent. Hema zit daar nog fors onder. Hij sluit niet uit dat tijdens de actiebijeenkomst een ultimatum wordt gesteld.
Rijzinga verwacht veel van de bijeenkomst. Vorig jaar hielden wij in t Spant een soortgelijke bijeenkomst voor medewerkers van V&D en Bijenkorf. Dat leverde toen een enorme respons op en een goede afloop met alsnog een mooie CAO.
Bij Hema werken tienduizend mensen.

Hoofddorp, 2 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie