Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Franz J. Weissing bijzonder hoogleraar theoretische biologie

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Franz J. Weissing bijzonder hoogleraar theoretische biologie

De Rijksuniversiteit Groningen heeft dr. F.J. Weissing benoemd tot bijzonder hoogleraar in de theoretische biologie. Weissing heeft veel belangstelling voor theorievorming op het grensvlak tussen ecologie en evolutiebiologie. Hij is met name deskundig op het terrein van competitie- en selectietheorie. Het bestuderen van niet-evenwichtsaspecten, de verdere ontwikkeling van de Life History Theory en de analyse van de effecten van sekse-verschillen op evolutionaire processen, horen tot de kerndoelen van het theoretisch onderzoek van de Groningse universiteit.

Prof.dr. Franz Josef Weissing (Silberg, Duitsland, 1956) studeerde van 1974 tot 1983 wiskunde en biologie aan de universiteit van Bielefeld (Duitsland). Van 1985 tot 1989 was hij coördinator van het interdisciplinaire onderzoekprogramma 'game theory in the behavioral sciences' aan het Centre for Interdisciplinary Research in Bielefeld. In 1990 promoveerde hij aan de universiteit van Bielefeld op het proefschrift Evolutionary stability versus dynamic stability: howe stable is an ESS?. Vanaf 1989 is hij als universitair docent en vanaf 1994 als universitair hoofddocent verbonden aan het Biologisch Centrum van de RUG. De theoretische biologie in Groningen neemt in Nederland een bijzondere plaats in onder meer vanwege een nauwe samenwerking met empirische biologen, waardoor de ontwikkelde theorieën in het laboratorium en in het veld getest kunnen worden. Buiten de biologie is er een samenwerking met economen en politicologische wetenschappers over de analyse van conflictsituaties.

Informatie

prof.dr. F.J. Weissing, tel. (050)363 21 31, e-mail (f.j.weissing@biol.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie