Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toename grootschalige evenementen in Gelredome

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GELREDOME

Sterke groei van grootschalige evenementen in Gelredome

Tweede concert van Janet Jackson in Arnhem:

Sterke groei van grootschalige evenementen in Gelredome

Arnhem, 3 mei 2001 - Door een tweede optreden van Janet Jackson op 1 december aanstaande, neemt het aantal grootschalige publieksevenementen in Gelredome gestaag toe.

Grootschalige publieksevenementen
In de openingsperiode van Gelredome zijn veel internationale topartiesten naar Arnhem gekomen, waaronder de Backstreet Boys, de Spice Girls, Janet Jackson en Bruce Springsteen. Na de strategische heroriëntatie begin 2000, heeft de organisatie veel tijd in de evenementenontwikkeling van Gelredome geïnvesteerd. Een meer gerichtere aandacht heeft op korte termijn een indrukwekkende lijst van evenementen opgeleverd zoals Bon Jovi, Britney Spears en de Kast. Binnenkort treedt Gun's 'N Roses op en vinden er drie concerten van U2 plaats. Met het optreden van Janet Jackson in december wordt de groei van grootschalige publieksevenementen bevestigd.

Sterke groei
Gelredome zet naast de succesvolle groei van de publieke belangstelling van het voetbal (van 6.000 naar gemiddeld 25.000 bezoekers per wedstrijd) een belangrijke stap naar een consistent bezoekpatroon voor grootschalige entertainment evenementen. Er wordt door het Gelredome-team hard gewerkt om voor de evenementenontwikkeling een stevige basis te leggen. Hiertoe is een vaste kern van 8 à 10 jaarlijks terugkerende evenementen nodig. De internationale popartiesten leveren hiervoor een belangrijk aandeel dat inmiddels is aangevuld met onder andere het jaarlijks terugkerende Pepsi Pop en MotoraiLive.

John Mulder, directeur Mojo Concerts: 'Gelredome is voor ons een black-box met een uitstekende akoestiek, een goede klimaatbeheersing en unieke logistieke eigenschappen. Tevens een uitermate geschikte locatie voor popconcerten van meer dan 15.000 bezoekers.'

Bedrijfsevenementen
Gelredome is goed gepositioneerd in de markt voor besloten bedrijfs-evenementen van 50 tot 40.000 personen. Dit soort evenementen komt niet vaak in de publiciteit maar is van groot belang voor Gelredome. Een reeks van internationale en nationale ondernemingen en overheden heeft inmiddels de weg naar Gelderland gevonden.

Bezoekersaantallen
Ruim 2,6 miljoen mensen bezoeken in totaal 777 evenementen in Gelredome vanaf de opening in maart 1998 tot en met 30 juni 2001. Het aantal grootschalige activiteiten met meer dan 20.000 bezoekers ontwikkelt zich bijzonder goed.
Gelredome verwacht komend boekjaar (2001-2002) een bezoekersaantal van ruim 850.000 bezoekers te bereiken. Het aandeel in de bezoekersaantallen van de entertainment evenementen en bedrijfsbijeenkomsten zal verder groeien tot 45 % van het totaal. Naar verwachting zal de 3 miljoenste bezoeker in het najaar van 2001 feestelijk worden onthaald.

Omzet
Naast een huuromzet van ruim f 11 miljoen per jaar is in Gelredome sinds de opening een horeca-omzet van ruim f 35 miljoen gerealiseerd. Deze hoge omzet is enerzijds te danken aan de hoge bezetting van de businessloges en -seats, en anderzijds aan de succesvolle publiekspromenade waar de gemiddelde besteding ruim f 6,- per publieksbezoeker is.
De economische spin-off voor de regio is sinds de opening van Gelredome naar schatting
f 250 miljoen. Gelredome is voornemens in samenwerking met de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland deze schatting te concretiseren en onderbouwen. Wat de financiële resultaten betreft is er sprake van een groeiende positieve kasstroom. Het bedrijfsresultaat zal inclusief afschrijvingen over circa 3 jaar break-even zijn. Hiermee zal Gelredome één van de weinige Dome's in de wereld zijn die break-even draaien.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie