Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DWDM-systeem van Cisco Systems voor stadsgebieden Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

CISCO SYSTEMS ONTHULT KRACHTIG EN VEELZIJDIG DWDM-SYSTEEM VOOR STADSGEBIEDEN

Amsterdam, 3 mei 2001 - In antwoord op de snelle groei van netwerken in stedelijke gebieden komt Cisco Systems met het Cisco ONS 15540 Extended Services Platform (ESP). Dit is een DWDM-systeem, ontworpen voor netwerken van zowel grote ondernemingen als van service providers. De Cisco ONS 15540 ESP is een uiterst modulair en schaalbaar systeem dat de integratie mogelijk maakt van data, netwerkmatige opslag en streaming over een optische infrastructuur. DWDM staat voor 'dense wavelength division multiplexing' wat een vorm van multiplexing is waarbij meerdere kanalen via een glasvezelkabel lopen, die zich op basis van golflengtes van elkaar onderscheiden.

Met de Cisco ONS 15540 ESP breidt Cisco haar IP en Optical portfolio uit. Samen met de bestaande glasvezel- en DWDM-producten van Cisco, biedt het bedrijf nu een compleet pakket van optical oplossingen voor stedelijke gebieden voor alle gangbare netwerktoepassingen en in elke prijsklasse.

De Cisco ONS 15540 ESP is gemaakt om de 'volgende generatie' netwerken in steden te bouwen. Het platform is klaar voor nieuwe toepassingen en continue netwerkuitbreidingen ten gevolge van toenemende behoeften. De Cisco ONS 15540 ESP wordt in verschillende fases uitgerold, waarbij de functionaliteit zich steeds uitbreidt met onder andere verdergaande multiplex-mogelijkheden. Na de eerste implementatiefase kunnen klanten de grote capaciteit, veelzijdigheid, hoge beschikbaarheid en uitgebreide managementfuncties benutten.

De eerste Cisco ONS 15540 ESP ondersteunt tot en met 32 protected lambda's (of golflengtes) per vezelpaar op verschillende snelheden, variërend van 16 Mbps tot 2,5 Gbps, en een totale capaciteit van 80 Gbps per systeem. Daarnaast is optische versterking eenvoudig toe te passen omdat alle 32 golflengtes zich in de C-band bevinden. De Cisco ONS 15540 ESP ondersteunt verschillende opslagprotocollen waaronder Gigabit Ethernet, ESCON, FICON, Fibre Channel en SONET.

De Cisco ONS 15540 ESP is te beveiligen op drie niveau's: op poortniveau op de client-apparatuur, op transponderniveau op de Cisco ONS 15540 ESP en op kabelniveau met de nieuwe optical splitter-based beveiliging van Cisco.

Om de oplossingen goed af te stemmen op de markt werkt Cisco samen met andere vooraanstaande partijen voor opslag, e-business en managed network service providers als EMC Corporation, IBM, AT&T Solutions en Metromedia Fiber Network. Cisco verwacht dat de Cisco ONS 15540 ESP vanaf volgende maand leverbaar is. De prijs van een basissysteem start bij USD 67.000 en varieert afhankelijk van het aantal client- en DWMD-interfaces.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 43.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar www.cisco.nl.


* * *

Het volledige Engelstalige persbericht is beschikbaar op: newsroom.cisco.com/dlls/prod_050201.html

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020-342 34 12
mailto:kgeelen@cisco.com

Hella van Leeuwen
DLV Public Relations
Telefoon: 023-554 20 30
www.dlvpr.nl/pressroom
mailto:info@dlvpr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie