Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zomer 2001 zal veel dierenleed tonen aan vakantieganger

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Mei 2001

Zomer 2001 zal opnieuw veel dierenleed tonen aan vakantieganger. Nederlandse dierenhulp gaat drukke tijd tegemoet.

Nu het vakantieseizoen in gang is gekomen zullen veel Nederlandse toeristen op de vakantiebestemming weer geconfronteerd worden met dierenleed en mishandeling. Die conclusie trekt de Nederlandse Stichting Dierenhulp Venezuela voor de grote vakantie uittocht op gang komt. Ieder jaar ontvangt met veel meldingen van dierenleed en mishandeling op tal van vakantiebestemmingen en verzoeken om iets te ondernemen tegen de veelal ernstige dierenkwelling. Binnen Europa zijn met name de Zuid Europese landen veel genoemd. Griekenland, Turkije, Italië, Spanje, Portugal komen hoog op de lijsten voor van bestemmingen waar dieren moeten knokken om te overleven.

"Elk jaar ontvangen we veel verzoeken om iets te ondernemen op locaties waar Nederlanders ernstige vormen van dierenkwelling hebben ervaren. Deze kwellingen variëren van het doodgooien van jonge kittens en puppy's tot het vergiftigen van zwerfdieren op stranden, in dorpen etc. Ook wij weten dat dieren in het buitenland het niet bepaald goed hebben en we proberen daar waar mogelijk iets te ondernemen. Maar ook onze middelen zijn beperkt." aldus een woordvoerder van Stichting Dierenhulp Venezuela.

De Nederlandse Stichting is sinds 1996 actief en startte op het eiland Isla Margarita. Daar ondersteunt met een lokale dierenkliniek en heeft men een eigen dierenasiel voor de zwerfdieren. Onlangs werd de Nederlandse organisatie geconfronteerd met een grote schadepost aan de enige dierenambulance die op het eiland uitrukt voor dieren in nood. De voormalig bestuurder van de ambulance zorgde na onzorgvuldig handelen voor een schadepost van f 10.000 gulden aan de ambulance. Gelukkig kan gemeld worden dat de auto weer geheel opgeknapt is en weer volop dienst doet. Vorig jaar realiseerde de organisatie uitbreiding van haar activiteiten op Bonaire en het Griekse eiland Lesbos. Zo is er voor de in het wild levende ezels op Bonaire deze maand een grote schuilplaats gebouwd die deze dieren beschermd tegen zon en regen op een geheel afgeschermd terrein van het Nederlandse echtpaar Melis die al ruim 10 jaar de zorg voor deze dieren geheel belangeloos op zich heeft genomen. Op het Griekse eiland Lesbos ontvangt het echtpaar Peeters financiële en materiele steun met het Wildlife Hospital dat door heb beiden gerund wordt. In dit Wildlife Hospital worden alle op Lesbos voorkomende dieren liefdevol behandeld en indien het verantwoord is weer vrijgelaten. In dit Hospital hebben reeds tal van diersoorten een tijdelijk onderkomen gevonden variërend van Ooievaar, Vos, Kerkuil tot Struisvogel en Gier. Inmiddels is met op lesbos druk doende met de verplaatsing van het Wildlife Hospital naar een grotere locatie waar in de nabije toekomst meer dieren kunnen worden geholpen. "Er is voor ons enorm veel werk te verrichten en ook dit jaar zullen wij opnieuw tal van brieven en telefoontjes ontvangen van bestemmingen waar zwerfdieren onze hulp goed kunnen gebruiken. Maar zoals gezegd onze middelen zijn beperkt en daarbij werken wij ook bij voorkeur graag met Nederlandse contactpersonen op die lokaties. Dit om de communicatie en de Nederlandse aanpak te bevorderen. Immers in veel landen doet het woordje mañana opgeld, En juist aan dat woord hebben wij een hekel omdat dieren niet morgen maar nu recht hebben als levend wezen op hulp." Op de website www.dierenhulp.nl vindt men alle informatie over de diverse projecten in het buitenland van Stichting Dierenhulp Venezuela.

Noot voor de redactie

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie