Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Limburg scherpen handhavingsbeleid aan

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

GS SCHERPEN HANDHAVINGSBELEID AAN

GS SCHERPEN HANDHAVINGSBELEID AAN

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten op onderdelen van het handhavingsbeleid verbeteringen en intensiveringen door te voeren. Dat besluit is genomen nadat GS bij de overdracht van de handhavingsportefeuille aan gedeputeerde G. Driessen besloten hebben tot een zgn quick scan naar de stand van zaken met betrekking van het handhavingsbeleid en de uitvoering daarvan. Een aantal verbeteringen was reeds in gang gezet naar aanleiding van de rapportage van de Commissie voor Onderzoek uit Provinciale Staten over de effectiviteit van het handhavingsinstrumentarium.

De startnotitie is opgesteld door Bestuur en Management Consultants (BMC).
De adviezen van BMC richten zich het bestuurlijk belang van een heldere en transparante handhaving, op de aansturing, het doorvoeren van een kwaliteitssysteem, verbetering van informatiestromen en de communicatie over handhaving zowel in- als extern.

GS hebben het rapport en hun reaktie daarop medegedeeld aan de Statencommissie voor Milieu en Agrarische Zaken, de colleges van burgemeester en wethouders van de Limburgse gemeenten en aan de partners van het provinciaal bestuur in het Bestuurlijke Provinciaal Handhavingsoverleg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie