Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EC keurt acquisitie door Usinor goed

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/636

Brussel, 03 mei 2001

Commissie keurt de acquisitie door Usinor van een meerderheidsbelang in Tubisud Italia goed

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gehecht aan het voornemen van Usinor SA om een belang van 55% in de Italiaanse staalonderneming Tubisud Italia SpA te verwerven. Door deze operatie zal het Usinor-concern nadrukkelijker aanwezig zijn op de Italiaanse markten voor de productie van organisch beklede staalplaat en de distributie van staal via staalservicebedrijven, maar zal de concurrentie niet beduidend afnemen.

De Franse onderneming Usinor is een van de grootste staalproducenten in de Europese Unie. De onderneming heeft een fusie aangekondigd met het in Luxemburg gevestigde bedrijf Arbed en de Spaanse onderneming Aceralia om het grootste staalconcern in de wereld te creëren.

Tubisud is een Italiaanse onderneming die momenteel deel uitmaakt van het Abate-concern. Usinor zal 55% van de Tubisud-aandelen van het Abate-concern verwerven en aldus zeggenschap verkrijgen over deze onderneming die een productielijn voor organische bandstaalbekleding en een staalservicebedrijf exploiteert. Abate behoudt de resterende 45%.

Tubisud Italia is een betrekkelijk kleine onderneming op de twee betrokken markten. Zij heeft een aandeel van minder dan 5% op de gemeenschappelijke markt voor organisch bekleed bandstaal en op de Italiaanse markt voor staaldistributie via servicebedrijven. Hoewel Usinor een belangrijker marktdeelnemer is, zal het gecombineerde marktaandeel minder bedragen dan 35% en 15% voor respectievelijk het organisch beklede bandstaal en de distributie via staalservicebedrijven. Daarom zal de voorgenomen operatie op geen van beide markten een beduidende verandering van de concurrentievoorwaarden tot gevolg hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie