Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 3-05-2001 Persberichten district Heerlen
Donderdag, 3 mei 2001

District Maastricht

Heerlen; vuurwapens en munitie inbeslaggenomen
Bij onderzoek afgelopen woensdagmorgen in een woning aan de Regentessestraat in Heerlen vond de politie in de woning twee geweren (een kogelgeweer en een jacht/hagelgeweer), een loop van een geweer, een geluiddemper en allerlei munitie voor de geweren. Die werden allemaal inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had gekregen dat de bewoner mogelijk illegaal/zonder vergunning een vuurwapen had, ging woensdagmorgen in het kader van de Wet Wapens en Munitie dan ook controleren. Overigens had de politie ook van een bewoner aan de Vijverstraat in Brunssum aanwijzingen dat die mogelijk ook illegaal vuurwapens had. Hij leverde afgelopen woensdagmiddag bij de politie een jacht/hagelgeweer en een aantal hagelpatronen in welke de politie dan ook heeft inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.

Heerlen; motor geramd
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 00.45 uur heeft een onbekende automobilist op de autosnelweg A-76 ter hoogte van Heerlen de motor van een 26-jarige motorrijder (uit Brunssum) van de Koninklijke Marechaussee (Kmar post Heerlen), geramd. De motorrijder wilde de automobilist controleren, die in zijn auto, een zwarte BMW (vermoedelijk type 316 of 320 met Duits kentekennummer) vanaf de grens in de richting Heerlen reed. Aanvankelijk negeerde die de door Kmar-motorrijder gegeven stoptekens, maar stopte op een gegeven moment alsnog op de vluchtstrook. Echter toen ook de Kmar-motorrijder achter de auto stopte, reed die vol gas achterruit en ramde de motor. De motorrijder die bijtijds van de motor kon geraken, brak daarbij echter zijn duim. De onbekende automobilist is met de auto er vervolgens vandoor gereden. De motor moest zwaar beschadigd worden afgesleept. De Kmar-motorrijder heeft zich in het ziekenhuis medisch aan zijn duim laten verzorgen. De politie die samen met de Kmar een onderzoek instelt is op zoek naar getuigen. Tel. 0900 8844.

Brunssum; smoes
Een bejaarde bewoonster van een woning aan de Europalaan in Heerlen miste gistermorgen een geldbedrag van ruim duizend gulden. Het slachtoffer vermoedt dat een tweetal onbekende vrouwen die afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 13.00 uur bij haar aanbelden en haar met een smoes wisten te bewegen de woning binnen te komen, haar zodanig hebben afgeleid dat zij het geld konden stelen. De beide vrouwen gaven zich uit als buren en wilden weten hoe zij een verstopte afvoer konden verhelpen. Het bejaarde slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie