Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw in Waalsprong gemeente Nijmegen vertraagd

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Bouw in Waalsprong vertraagd

Op 3 mei heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de gevolgde MER-procedure (milieueffectrapportage) in de Waalsprong. De Raad heeft beslist dat deze onrechtmatig was. De gemeente start nu zo spoedig mogelijk met een nieuwe MER-procedure. Dit betekent dat een deel van de bouw in de Waalsprong vertraging oploopt.

Eind jaren tachtig is de Waalsprong als stedelijke ontwikkeling in beeld gekomen. In de stappen die daarna zijn gezet is rekening gehouden met een MER-verplichting. Daarom is indertijd een vrijwillige MER uitgevoerd in het kader van het Structuurplan. Deze handelswijze is gesteund door de hogere overheden (KAN, provincie, rijk) blijkend uit o.a. de MER- ontheffing die is verleend door de ministers van VROM en LNV in 1996. Ook de rechtbank in Arnhem gaf maart 2000 aan dat de gemeente Nijmegen terecht gebruik maakte van de MER-ontheffing. Daarom is in 2000 ook niet besloten om opnieuw een MER te laten uitvoeren. Wel is gestart met het uitvoeren van een MER-evaluatie. Dit is nu een belangrijke informatiebron voor het kunnen starten met de nieuwe MER-procedure.
De uitspraak van De Raad van State is onherroepelijk. Dit betekent overigens niet dat de inhoud van de vrijwillige MER niet goed is geweest. Wel wordt daarmee gezegd dat de procedure die tot nu toe is gevolgd alsnog is verworpen.

Gevolgen
De uitspraak van de Raad van State betekent niet dat we stoppen met alle activiteiten in de Waalsprong.
De activiteiten die over onherroepelijke vergunningen beschikken worden gerealiseerd. Voor de lopende werkzaamheden is een overzicht gemaakt van de consequenties (zie bijgevoegde brief aan de raad). Er is vastgesteld dat er zo'n driehonderd gedupeerde kopers zijn. De bouwers zullen spoedig overleg voeren met hen en per koper wordt op maatwerk naar een oplossing gezocht.

Voor alle overige betrokkenen is het Open Huis het centrale informatiepunt, telefoon: 024-3292408. Openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Daarnaast wordt er informatie verstrekt via de site van de Gemeente Nijmegen www.nijmegen.nl en de gemeentelijke pagina in de Brug.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie