Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzage plan windturbines Wijk bij Duurstede

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Bron: Gemeente Wijk bij Duurstede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wijk bij Duurstede

Ontwerp Streekplanuitwerking Plaatsingsmogelijkheden Windturbines

Op 24 april hebben Gedeputeerde Staten de ontwerp Streekplanuitwerking Plaatsingsmogelijkheden Windturbines vastgesteld. In deze streekplanuitwerking wordt globaal aangegeven waar windturbines in beginsel wel en niet toelaatbaar zijn in de provincie Utrecht. Uitgangspunten voor plaatsing zijn onder andere: zoveel mogelijk aansluiten bij bestaande lijnen in het landschap, zoals (water-)wegen en spoorlijnen, of bij stedelijke functies, en voorkomen van versnippering en een rommelig aanzien van het landschap. Daarom wordt een voorkeur uitgesproken voor lijnopstellingen of clusters van minimaal 3 turbines langs grote infrastructuur of op bedrijfsterreinen. Waardevolle natuur- en cultuurgebieden, stiltegebieden en vogelgebieden op ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie