Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overheden hebben online kennismanagementsysteem

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Bron: GemNet
Zoek soortgelijke berichten
GemNet


P E R S B E R I C H T


Den Haag, 3 mei 2001

Overheden hebben online kennismanagementsysteem

Gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries kunnen de komende tijd proeven aan een online kennismanagementsysteem. GemNet, het Gemeenschappelijk Netwerk voor alle overheden, is een pilot gestart voor al haar gebruikers. Zij kunnen op de beleidsterreinen 'Overheidsfinanciën' en 'Elektronische overheid' gratis kennismaken met het systeem.

GemNet is de laatste jaren sterk bezig geweest de bakens te verzetten. Van in eerste instantie een netwerkorganisatie is het Gemeenschappelijk Netwerk verder uitgegroeid tot een organisatie die ook online initiatieven voor haar gebruikers ondersteunt. Naast de introductie van een volwaardige webredactie is onlangs gestart met een pilot op het terrein van kennismanagement. Zo wordt met een systeem dat is ontwikkeld door Cap Gemini en Semergy aan gebruikers de mogelijkheid geboden om dagelijks online de informatie te verkrijgen.

Voor de pilot is gekozen voor de vakgebieden Overheidsfinanciën en Elektronische overheid. Het systeem doorzoekt vooraf opgegeven bronnen op het Internet en binnen GemNet op vooraf opgegeven termen. Een expert-team van gebruikers is actief betrokken geweest bij de bepaling van thema, bronnen en termen.

De komende tijd hebben de gebruikers de mogelijkheid het systeem op al zijn kwaliteiten te testen. Na een evaluatie zal GemNet B.V. bezien of de dienst kan worden uitgebreid en hoe deze definitief aan haar gebruikers kan worden aangeboden.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie