Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pulse.Interactive koopt zichzelf terug

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Management buyout
Pulse.Interactive koopt zichzelf terug

Amsterdam, 3 mei 2001 - Het Amsterdamse bureau voor interactieve media Pulse.Interactive heeft zojuist bekendgemaakt sinds vrijdag 27 april weer een zelfstandige onderneming te zijn.

Pulse.Interactive was op 28 februari 2000 overgenomen door Worldwide Xceed inc. "We hebben oorspronkelijk gekozen voor Xceed, omdat we de zelfde ideeën en cultuur hadden. Ook vonden we dat wij als Pulse een grote toegevoegde waarde hadden voor deze Amerikaanse onderneming door onze beoogde expansie en creatieve inbreng," aldus Yuri Dokter, oprichter en mede-directeur van Pulse Interactive. Maar het ging bergafwaarts met Xceed, de aandelenkoers daalde op de Nasdaq van $49 naar een paar cent. Dokter: "De koersdaling van Xceed had een negatieve impact op de afspraken die we hadden gemaakt tijdens de acquisitie. De expansie was van de baan en de door ons ingeslagen weg kwam in gevaar door gebrek aan financiering."

De directie van Pulse Interactive, bestaande uit Gert Jan Kooistra en Yuri Dokter, heeft 100% van de aandelen terug kunnen verwerven van Xceed. Informal investors Carel Kouwenhoven en Hans Hompes hebben een optie op 40% van de aandelen hebben verworven tegen een kapitaalinjectie voor Pulse Interactive en de benodigde financiering om de aandelen van Xceed terug te kunnen kopen.
Kouwenhoven en Hompes vormden voorheen aandeelhouders en directie van Interim Technology. Hompes zegt "We hebben al een tijdje in de keuken van Pulse kunnen kijken door de samenwerking tussen Xceed en Spherion. We zijn altijd zeer enthousiast geweest over de mensen en de oplossingen van Pulse en geloven dat, in combinatie met onze ervaring in de ICT branche, Pulse een vooraanstaande positie kan verwerven voor organisaties die op zoek zijn naar return-on-investment op interactieve oplossingen. "

Sinds Maandag 30 April heeft Xceed surseance van betaling aangevraagd. "Er is door Xceed nooit een mededeling gedaan omtrent de surseance, desondanks zijn we die dans op het nippertje ontsprongen" zegt Kooistra.

Dokter "We kunnen ons nu weer richten op het aanbieden van kwalitatief hoogstaande diensten voor onze klanten en zijn blij dat we uit de negatieve spiraal zijn geraakt. Het terugkopen van Pulse maakt duidelijk dat we geloven in onze mensen en onze klanten. We kunnen hen nu voldoende continuiteit bieden in deze "shake-out" periode. We bestaan al meer dan zes jaar en willen daar graag nog vele jaren aan toe voegen."

Over Pulse Interactive
Pulse Interactive is een digital solutions provider uit Amsterdam die sinds 1995 diverse interactieve oplossingen bedenkt en implementeert voor verschillende (internationale) organisaties door het aanbieden van strategy-, creative- en technology diensten voor verschillende platforms en toepassingen zoals Websites, Wireless Applicaties, E-CRM en Virtual Learning Centres. Met meer dan 50 medewerkers neemt Pulse Interactive een unieke positie in door haar bewezen methodes en return-on-investment voor haar klanten en de eindgebruikers. Pulse Interactive heeft onder meer gewerkt voor: The Network University (UVA), Canadian Forces, KPN, Philips, Lotto, KLM, NGN, PCM, Heineken, Herman Brood en SBS Net. Voor meer informatie bezoek: www.pulse.nl.
Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie