Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start uitbreiding winkelcentrum Koperwiekplein Enkhuizen

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enkhuizen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 360 107
E-mail (communicatie@enkhuizen.nl)

datum: 3 mei 2001

Uitbreiding en opwaardering Winkelcentrum Koperwiekplein van start

Met de ondertekening van het verkoopcontract betreffende de grond op donderdag 3 mei 2001 gaat de uitbreiding van het Winkelcentrum Koperwiekplein van start. Het winkelcentrum wordt uitgebreid met circa 2.000 m² winkeloppervlak. Boven de winkeluitbreiding komen 24 koopappartementen. De gemeente verkoopt de grond voor f 1,75 miljoen. Bovendien wordt het bestaande winkelcentrum gerenoveerd. De gemeente investeert bijna f 3 miljoen in de verbetering van de openbare ruimte rond het winkelcentrum. De sloop van het voormalig Wijkgebouw `De Witte Duif' start op maandag 7 mei 2001.

Na een lange periode van voorbereiding en overleg is er overeenstemming bereikt tussen GENERALI verzekeringsgroep nv, de eigenaar van het bestaande winkelcentrum Koperwiekplein en de gemeente Enkhuizen over de uitbreiding en de renovatie van het winkelcentrum. De overeenstemming gaat over de voorwaarden met betrekking tot de te verkopen grond. Het daartoe strekkende contract tussen beide partijen zal op donderdag 3 mei 2001 om 16.00 uur worden ondertekend in `De Witte Duif' aan de Meeuwenlaan 1. GENERALI zal nog deze maand een bouwplan indienen bij de gemeente voor de renovatie van het bestaande winkelcentrum en de uitbreiding met 2.000 m² winkeloppervlak.

Door GENERALI is een contract gesloten met Heddes Vastgoed. Boven de winkeluitbreiding zullen 24 appartementen worden gerealiseerd, waarbij Heddes Vastgoed als projectontwikkelaar optreedt. Het totale bouwplan zal door Heddes Bouw worden uitgevoerd. De feitelijke start van de werkzaamheden vindt medio oktober plaats, na afronding van de te voeren ruimtelijke ordenings-procedure. Rekening houdende met een bouwtijd van circa één jaar, zal het geheel medio oktober 2002 opgeleverd worden.

Om het te verkopen terrein bouwrijp op te kunnen leveren, zal de gemeente op maandag 7 mei 2001 beginnen met de sloop van het voormalig Wijkgebouw `De Witte Duif'. De sloopwerkzaamheden zullen worden verricht door de Firma P. Vriend uit Wijdenes. Deze werkzaamheden duren tot eind juni. Om het gebied rond het Koperwiekplein en de Meeuwenlaan meer als een geheel te laten overkomen, investeert de gemeente bijna f 3 miljoen in de openbare buitenruimte. Om het gebied publieksvriendelijker te maken wordt het voorplein van het winkelcentrum opnieuw ingericht en wordt dit uitgebreid richting de Meeuwenlaan. Tevens wordt het parkeerterrein achter het winkelcentrum opnieuw ingericht en wordt de parkeercapaciteit rondom het centrum uitgebreid. Aandacht wordt geschonken aan de nodige groenvoorzieningen in het gebied. Deze werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd. De gemeente zal regelmatig publicaties verzorgen indien deze werkzaamheden tot overlast kunnen leiden.Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met:

De heer J.W.Th.M. Slagter
Adjunct-secretaris
Tel. (0228) 360 192

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie