Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verlangen naar een mooiere wereld

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleTuvalu

Verlangen naar een mooiere wereld

Anton, de zoon van een oude blinde badmeester, probeert de illusie levend te houden dat het badhuis nog in zijn glorietijden verkeert, maar raakt steeds meer in de problemen. De inspectiedienst dreigt het bad te sluiten omdat het in verregaande staat van verval verkeert; zijn broer wil er nieuwbouw neerzetten en Eva probeert een vitaal onderdeel uit de verwarmingsinstallatie te stelen om haar boot aan de praat te krijgen.
Tuvalu is een modern sprookje. Anton wil het oude in stand houden, zijn broer Gregor dweept met moderniteit en functionaliteit en Eva droomt ervan naar het verre eiland Tuvalu te varen dat alleen bestaat in haar verbeelding. Van een morele ondertoon is in dit verhaal echter geen sprake, want daarvoor is de toonzetting te ironisch. De film leunt sterk op visuele effecten. Het oude badhuis van Sofia is een perfecte locatie: een labyrint van gangen en gewelven, afgetakeld maar met de schoonheid van vergankelijkheid. De acteurs communiceren vooral via lichaamstaal; hun manier van acteren is bijna slapstickachtig. De vreemde camerastandpunten benadrukken de sfeer van ontwrichting. Het lijkt erop dat regisseur Veit Helmer zich sterk heeft laten inspireren door George Méliès, de meester van de stomme film die zijn personages de meest bizarre avonturen laat beleven in een fantastische, zelf in elkaar geknutselde wereld.

Tuvalu
Donderdag 3 mei
20.45 tot 23.15 uur
Blauwe Zaal Auditorium


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie