Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Brabant-Noord, Uden: meer aanhouding in moordzaak

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Uden 3-05-2001
Persbericht district De Leygraaf

NOG VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN MOORDZAAK NIJMEGENAAR

De politie heeft vorige maand én vanmorgen in totaal nog vijf mannen aangehouden in verband met betrokkenheid bij de moord op een 40-jarige inwoner van Nijmegen. Het slachtoffer werd op 22 februari dood aangetroffen op een vluchtstrook langs de rijksweg A50 onder Schaijk. In Amsterdam zijn in april vier verdachten aangehouden, allen van Nigeriaanse afkomst. Vanmorgen volgde de aanhouding van een vijfde verdachte, eveneens in de hoofdstad. De juiste identiteit van hem is nog niet bekend.

Twee van de in april aangehouden verdachten bleken een geringe betrokkenheid bij de zaak te hebben. Zij zijn na de in bewaringstelling in Vreemdelingendetentie geplaatst en inmiddels het land uitgezet. Inmiddels is uit het onderzoek gebleken dat het Nijmeegse slachtoffer begin februari door enkele verdachten ernstig is mishandeld, dit in verband met een conflict over de handel in heroïne en cocaïne waar alle mannen bij betrokken waren. Bij de aanhouding van de vier verdachten werd in een woning in Amsterdam ruim een kilo hard drugs aangetroffen. De vijfde verdachte bleek een aantal valse paspoorten in zijn bezit te hebben.

Eerder werd in deze zaak op 2 maart een 45-jarige Nijmegenaar aangehouden. Op 15 maart volgde een tweede aanhouding in het Paleis van Justitie in den Bosch. Daar werd een 28-jarige man aangehouden, als verdacht van het plegen van meineed tijdens het verhoor door de rechter-commissaris. Beide verdachten zitten nog in voorarrest. De politie werkt in deze zaak samen met haar collegas in Duitsland, Engeland en Hongarije.

INBREKER BETRAPT

Woensdagavond ontdekte een bewoonster van een huis aan de Puttelaar in Zeeland dat er werd ingebroken. Bij thuiskomst hoorde de vrouw gestommel op de bovenverdieping van de woning. De inbreker sloeg op de vlucht toen hij zich ontdekt voelde. Het was een Turks/Marokkaans uitziende man van 20/25 jaar, beginnend baardje, de man droeg een witte blouse en broek en een spijkerjack. Uit de woning wordt niets vermist, wel bleek het hele pand doorzocht te zijn.

GEREEDSCHAP WEG

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een schuur aan de Hoornstraat in Uden. Uit de schuur wordt een koffer met gereedschap vermist. De inbreker deed ook een poging om in de woning, te komen, dat is niet gelukt.

Ook bewoners van een huis aan de Trompetstraat kregen ongewenst bezoek. Bij een inbraak aldaar verdween een videocamera, een fotototestel en twee rijbewijzen.

BESTELAUTO GESTOLEN

Woensdagmiddag is op een parkeerterrein aan de Zeelandsedijk in Volkel een bestelauto gestolen. Het betrof een donkerblauwe Ford Transit, kenteken VP-45-XL. Waarde f.20.000,-.

BANDEN LEK

In de nacht van woensdag op donderdag zijn vier banden lekgestoken van een auto die ge-parkeerd stond op de Lambertusstraat in Uden. Schade niet bekend.

SLACHTOFFER BUITEN LEVENSGEVAAR

De 36-jarige Udenaar, die woensdagmiddag is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling op een plaatsgenoot, wordt vrijdagmorgen voorgeleid aan de officier van justitie in Den Bosch. Het 29-jarige slachtoffer uit Uden is buiten levensge-vaar. Aan de steekpartij op de Beatrixhof in Uden is een ruzie tussen beide mannen vooraf-gegaan. De aanleiding daarvoor is nog niet duidelijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie