Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag deelnemersbijeenkomst ECP.NL 1 mei jongstleden

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Verslag deelnemersbijeenkomst ECP.NL 1 mei jongstleden

Arie van Bellen, directeur ECP.NL opende samen met Wim Benz, directeur Media Plaza de middag. Vervolgens werd het woord gegeven aan een internationale spreker: Adam Daum, chief analyst bij Gartner.

Hybrid-commerce; the intelligent multi-channel strategy Adam Daum, chief analyst binnen Gartner

Speciale gast op de ledenbijeenkomst was Dhr. Adam Daum, senior analist bij Gartner. Dhr. Daum hield een presentatie over het fenomeen H-commerce (hybride commerce), waarbij hij inging op de convergentie van de diverse E-commerce platforms (PC, i-TV en mobile) tot één hybride platform. Daarnaast kwamen ook de respectievelijke voor- en nadelen van elk van deze platforms afzonderlijk uitvoerig aan de orde. Belangrijke beoordelingscriteria voor de afzonderlijke platforms zijn volgens Daum:


* Technologie & Ergonomie:

De manier van gegevensinvoer, de grootte en resolutie van het beeldscherm, de opslagcapaciteit, de beschikbare bandbreedte van het netwerk en de betrouwbaarheid.


* Gebruikscontext:

Thuis / werk / anders, zakelijk / recreatief, sociaal / solitair en actief / passief.


* Business issues:

Het klantbereik (wie / waar / wanneer), mogelijke toetredingsbarrières, de manier waarop omzet gegenereerd wordt en de mogelijkheden voor klantenbinding en `customisation'.

Hoewel het i-TV platform (interactieve TV, ook wel bekend als de zogenaamde `settop-box') in Nederland nog een relatief onbekend verschijnsel is, is de penetratiegraad in Dhr. Daum's land van herkomst Engeland, alsmede in diverse andere Europese landen, vele malen hoger. Tijdens de presentatie werd inzicht gegeven in recente onderzoeksgegevens van Gartner omtrent de penetratiegraad van elk van deze platforms in verschillende Europese landen, waaronder Engeland, Frankrijk en Duitsland.

De huidige ontwikkelingen in die landen laten zien dat steeds meer organisaties een zogenaamde multi-platform strategie gaan voeren, waarbij de diverse platforms niet meer afzonderlijk, maar juist naast elkaar worden toegepast. Volgens Gartner zal vanaf ongeveer 2005 H-commerce in Europa een feit zijn. Ter afsluiting van zijn presentatie gaf Dhr. Daum nog een overzicht van de belangrijkste conclusies en aanbevelingen uit verschillende onderzoeken van Gartner naar H-commerce. Hieronder vindt u daarvan een korte samenvatting:


* Voor consumenten is gebruiksgemak een belangrijkere factor dan kosten

* Elk afzonderlijk platform kent beperkingen, waardoor de ontwikkeling van single-platform E-commerce kan blijven steken. Door het combineren van de verschillende E-commerce platforms kunnen de tekortkomingen van de afzonderlijke platforms worden ondervangen, hetgeen leidt tot een optimale waardecreatie en maximaal gebruiksgemak.

* Alleen het geschikt maken van webcontent voor i-TV en WAP is onvoldoende; bij het (her)ontwerpen van platformspecifieke diensten dient men zich met name rekenschap te geven van de gebruikscontext (zie hierboven) ervan.

Na de theepauze volgden de deelnemers een drietal parallelsessie: trust in e-commerce, betalen op internet en ontwikkelingsfasen e-commerce. Een verslag van deze drie sessie vindt u hieronder.

Trust in e-commerce
Sylvia Huydecoper, Advocaat, sectie IT, CMS Derks Star Busmann Hanotiau

In deze sessie werd een beeld geschetst over hoe je vertrouwen vorm kan geven in het elektronisch zakendoen. Dit is niet eenvoudig maar Sylvia Huydecoper slaagde er goed in dit duidelijk weer te geven. Allereerst kwam naar voren dat het begrip vertrouwen op zichzelf al vele aspecten kent. Huydecoper onderscheidde drie vlakken op welke je maatregelen kan nemen om het vertrouwen te vergroten: door middel van technische, organisatorische en juridische maatregelen. Elk van deze mogelijke oplossingen werd uitgewerkt in een aantal voorbeelden. Ook werd uitgebreide aandacht besteed aan het effect van wet- en regelgeving op het vergroten van vertrouwen. De conclusie was dat het ongrijpbare vertrouwen dat een groot gevoelsmatig aspect kent, het beste vergroot kan worden door een combinatie van maatregelen.

Betalen op internet
Evert Fekkes, directeur afd. betalingsverkeer, Rabobank Nederland

Dhr. Fekkes begint zijn presentatie met een korte stand van zaken van her rapport Betalen op Internet van ECP.NL: de nieuwe versie van dit rapport zal naar verwachting gepresenteerd worden op het ECP.NL nationaal congres in november 2001. Voor de zomer zal naar verwachting een raamwerk document klaar zijn waarin de verschillende aspecten die bij elektronische betaalsystemen een rol spelen worden geinventariseerd.

Elektronische betaalsystemen zijn beschikbaar, maar ze worden nog niet echt gebruikt. De klant durft niet, wat vreemd is omdat de financiële schade als het misgaat bij de winkelier en de bank/creditcard maatschappij ligt, zo meldt Fekkes. Veel 'fraudegevallen' waarbij chargeback (terugstorting) van een creditcard betaling plaatsvindt, zijn vaak betalingen die door de eigenaar van de kaart ontkend worden. De winkelier kan dan niet bewijzen dat de klant daadwerkelijk de betaalopdracht heeft gegeven.
Bij de invoering van elektronisch betalen moet niet worden vergeten dat ook het pinnen, dat inmiddels is ingeburgerd, al in 1985 werd geïntroduceerd. Pas toen Albert Heijn in 1992 het pinnen invoerde aan de kassa werd het echt een succes. Inmiddels is er voor pinnen een grootschalige, betrouwbare infrastructuur en het streven is om een dergelijke infrastructuur voor Internetbetalingen beschikbaar te maken.
Om mensen vertrouwen te geven is het zaak om op Internet gebruik te maken van methoden die mensen al kennen (bijvoorbeeld paslezers voor aan de PC die de vertrouwde bankpas kunnen lezen, waardoor je eigen pincode gebruikt kan worden voor Internetbetalingen). De klant wil geen 'digitaal geld', hij wil niet van tevoren een tegoed opwaarderen om pas later uit te geven. Verder is zo'n 80% van de Internetbetalingen bij leveranciers binnen Nederland, dus daar concentreren de banken zich op, niet op de grensoverschrijdende betalingen, aldus Fekkes.

Naar aanleiding van een vraag over het Paypal systeem: Paypal is een systeem voor person-to-person betalingen, maar er is wel degelijk ook een bank bij betrokken. Dit is ook belangrijk voor het vertrouwen in het systeem. In Nederland gaat Paypal door ING geïntroduceerd worden, waarbij niet alleen de creditcard gebruikt kan worden, maar ook door middel van debet betaald kan worden. Het uitbesteden van betaaldiensten aan Payment Service Providers is vooral nuttig voor MKB'ers die niet zelf een systeem willen kopen, maar de prijs moet voor de verkoper wel laag genoeg zijn om het aantrekkelijk te houden. Er is niet 1 beste betaalsysteem, naast systemen die voor 80% van de klanten bruikbaar zijn is het belangrijk om ook nog bijvoorbeeld creditcards te accepteren, omdat die nu nog het meest geschikt zijn voor internationale betalingen.

Ontwikkelingsfasen e-commerce (Gosh)
Harry van den Hoff, Media Plaza

Dhr. Van den Hoff presenteerde welke impact verschillende e-commerce ontwikkelingsfasen (Shikhar Ghosh) hebben voor individuele bedrijven. Met behulp van diverse praktijkvoorbeelden op het internet werd diepe ingegaan op de vier stappen "direct klantcontact realiseren" (service en efficiency; Transactie-cyclus steeds beter ondersteunen), "bestaande waardeketen omkeren" (Positiekeuze: overslaan schakels in de keten, integratie produkten/diensten, overnemen andere functies), "Nieuwe digitale waarde creëren" (Nieuwe produkten en diensten aanbieden, Wegnemen deel van andermans business-model; klantbehoeften ondersteunen) en "klantmagneet worden" (waardeketen rondom klant organiseren).

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...