Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Noord, Venlo: aanhoudingen na bedreigingen

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 3-05-2001
Mediaberichten 3 mei (16.30 uur)

ROERMOND Aanhoudingen na bedreigingen 2
ROERMOND De twee verdachten die woensdagavond op het Stationsplein zijn gearresteerd in verband met enkele bedreigingen met een (nep)vuurwapen zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het tweetal een 36-jarige man uit Haelen en een evenoude Roermondenaar had woensdag omstreeks 12.00 uur op de Venloseweg in Roermond een nog onbekende automobiliste bedreigd met een vuurwapen en wat later bleek een op een echt gelijkend nepvuurwapen. De politie is nog steeds op zoek naar dit slachtoffer met het dringende verzoek om zich in verbinding te stellen met de Roermondse politie. Omstreeks 13.00 uur heeft het tweetal op de Maasbrug in Roermond een automobilist uit Renkum bedreigd met datzelfde nepwapen. Dat gebeurde onder het rijden terwijl de verdachten naast het slachtoffer reden. De verdachten ergerden zich aan het feit dat het slachtoffer net zo hard optrok als zij. Tenslotte werd omstreeks 16.30 uur op de Wilhelminalaan een Roermondse automobilist bedreigd met het (nep)vuurwapen. Het tweetal ergerde zich aan het feit dat de automobilist te langzaam een bocht nam en reed hem klem waarna de bedreiging plaatsvond. Aan de hand van het inmiddels bekende signalement van het voertuig en de verdachten, keken diverse politiepatrouilles uit naar deze auto. Omstreeks 18.30 uur werd het voertuig met de beide inzittenden getraceerd op het Stationsplein. Met behulp van diverse agenten werden de beide verdachten aangehouden en ingesloten in een politiecel.

TEGELEN Aanhouding na belediging
TEGELEN De Tegelse politie heeft woensdagavond op de Grotestraat een 51-jarige man uit Blaricum gearresteerd in verband met belediging. Een politiepatrouille besloot om enkele automobilisten aan te spreken die hun auto hadden geparkeerd langs een gele streep. De verdachte besloot zich hiermee te bemoeien door op afstand de agenten te beledigen. De man werd hierop door de agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Aan het politiebureau werd hem een geldboete van 500 gulden aangeboden welke hij meteen betaalde onder aanbieding van zijn excuses voor zijn gedrag.

MEIJEL Brand in stacaravan
MEIJEL Op een camping aan de Startebosweg is afgelopen nacht een stacaravan van een inwoner van Helmond uitgebrand. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting echter de politie doet nog nader onderzoek. Op het moment van de brand werd de caravan niet bewoond, er deden zich dan ook geen persoonlijke ongelukken voor.

NEDERWEERT Brand door blikseminslag
NEDERWEERT Vermoedelijk door een blikseminslag ontstond er afgelopen nacht brand in een schuur aan de Uliker in Nederweert. Het vuur werd geblust door de brandweer van Nederweert. Aan de schuur alsmede aan een geparkeerde auto ontstond de nodige schade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie