Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgevers ziekenhuizen veroorzaken mist

Datum nieuwsfeit: 03-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Werkgevers ziekenhuizen veroorzaken mist (3 mei)

Zoetermeer, 3 mei 2001

Werkgevers veroorzaken mist over conflict CAO-ziekenhuizen Bonden willen al voor het weekend duidelijkheid

De vakbonden zijn vandaag door de werkgevers in de ziekenhuizen opnieuw uitgenodigd voor hervatting van het overleg op 7 mei. De bonden zijn verrast door de uitnodiging, omdat er van hervatting van het overleg geen sprake kan zijn zolang de werkgevers niet ingaan op de eisen die de bonden in hun ultimatum stellen. De bonden wijzen deze uitnodiging voor overleg daarom van de hand.

De bonden stellen alles in het werk om tot een goede CAO te komen. Zij willen nog vóór het weekend duidelijkheid over het standpunt van de NVZ. Daarom hebben de bonden de werkgevers uitgenodigd op vrijdagavond voor een oriënterend gesprek. Als dit gesprek aanleiding geeft om de onderhandelingen te heropenen, zijn de bonden bereid het hele weekend te overleggen. Alleen op die manier is er een mogelijkheid dat de acties voorkomen kunnen worden.

Op woensdag 2 mei is er overleg geweest tussen bonden en de NVZ over de CAO-ziekenhuizen met als doel te kijken of de CAO-onderhandelingen opnieuw gestart konden worden. De bonden hadden hiervoor in hun ultimatum een aantal eisen op tafel gelegd. De conclusie van het gesprek was dat de NVZ niet op de eisen wilde ingaan. De NVZ wil eerst overleg met het kabinet. De bonden hebben hierop gereageerd door verder te gaan met de actievoorbereiding. Doel van de komende acties is dat de bonden een goed CAO-akkoord willen. De acties gaan op 7 mei van start en gaan door tot er een akkoord ligt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie