Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Rotterdam legt krans bij De Boeg

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Burgemeester en loco-burgemeester bij 4 mei herdenkingen

Burgemeester mr. Ivo Opstelten legt vrijdag 4 mei om 11.00 uur een krans bij het Koopvaardijmonument De Boeg aan de Boompjes 40. Om 14.30 uur begint op de begraafplaats Crooswijk de gezamenlijke herdenking bij het Militair Erehof, het Erehof van het Verzet, het Korea Monument en het Indië Monument. Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt een kort herdenkingswoord. Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander verzorgt de koorzang, mw. C. Belinfante de declamatie. Bij de vier monumenten worden kransen gelegd, waarna vlootaalmoezenier F.A.N. Kerklaan een afsluitend woord spreekt.
In de Grote of Sint-Laurenskerk begint de herdenking om 19.00 uur. Hier spreekt burgemeester Opstelten het herdenkingswoord. Johann Th. Lemckert bespeelt het orgel, de Laurenscantorij verzorgt de koorzang. Na afloop volgt een stille tocht, waarbij in de tuin van het stadhuis kransen worden gelegd bij het monument ter nagedachtenis van de Joodse stadgenoten. Daarna vindt om 20.00 uur de herdenking bij het Monument voor de Gevallenen op het Stadhuisplein plaats, met medewerking van de Marinierskapel.
Loco-burgemeester Els Kuijper spreekt de herdenkingsrede bij het Monument De Vallende Ruiter op het Zuidplein, waar de bijeenkomst om 19.15 uur begint met een korte inleiding van de heer H. van der Pols. De muzikale omlijsting is in handen van Politie Harmonie Vereniging Hermandad, voor de declamatie zorgt mw. L. Veerbeek-Barendrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie