Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Theunissen naar Turkije voor Europees Rallykampioenschap

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Theunissen naar Turkije voor Europees Rallykampioenschap

Rocco Theunissen en Erwin Mombaerts van het MRT Rally Team zullen komend week-einde in het zonnige Turkije alles op alles zetten om een hoge plaats te behalen in de Rally of Turkey. Een rally met een coëfficiënt 20, die in drie dagen verreden wordt. In totaal rijden de equipes een kleine 1000 km waarvan 298,7 km tot de wedstrijd behoren, de rest is de af-stand tussen de klassementsproeven.

De Nederlands Belgische equipe van Theunissen is één van de favorieten in Turkije. Met hun Toyota Corolla WRC start het team als tweede, achter de Duitser Armin Kremer met een-zelfde auto. Ook nummer 3, de Turk Serkan Yazici, zal in een Toyota Corolla WRC rijden gevolgd door de Rus Alexander Potapov (Subaru Impreza WRC) en de Bulgaar Dimitar Iliev (Peugeot 306 Maxi Kitcar, A7). Het is een kleurrijk internationaal gezelschap, waarvan Theu-nissen en Kremer geen van beiden, behalve de verkenning, enige voordeel kan halen uit eer-der opgedane terreinkennis. Ook het de meeste van hun tegenstanders zijn nieuw voor hen. Het belooft spannend te worden, want in de top zullen meerdere gegadigden zijn voor een goede plaats in het Europees Kampioenschap. Kremer is met zijn ervaring een geduchte te-genstander voor Theunissen en heeft al aangegeven voor de Europese titel te gaan. Het MRT team heeft het voordeel, tegenover de vaak onstuimige Kremer, goed gedoceerd te kunnen rijden, wat voor veel rijders een bijna onmogelijke opgave is. Vooral op nieuw terrein heeft Rocco hier al vaker profijt van gehad.

De Rally
Vrijdag 4 mei zal om 16.00 uur het startsein gegeven worden voor de Rally of Turkey. De eerste etappe wordt echter al na 3 klassementsproeven, om 19.44 uur afgesloten.
Zaterdag 5 mei zal een aanmerkelijk zwaardere dag worden. Al om 6.45 uur zal de eerste equipe over het startpodium rijden om vervolgens om 20.27 uur de dag weer af te sluiten. Zondagmorgen wordt om 7.45 uur gestart en om 15.45 uur wordt vervolgens de eerste deel-nemer weer terug aan de finish verwacht.
De kortste klassementsproef is 5,63 km lang, langste maar liefst 34 km. Deze lange proef staat zaterdag op het programma en zal net als de ander klassementsproeven 2 maal verreden wor-den. In het totaal bestaat de rally uit 10 verschillende proeven die verdeeld liggen in de streek tussen Istanbul en Egypte.

Informatie over de rally kunt u vinden op de internet site van de organisatie www.tomsfed.org Een mooie site, maar enige kennis van de Turkse taal is echter nog wel nodig. De organisatie zal echter proberen een en ander in het Engels door te geven.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie