Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gamma en Ten Cate onderzoeken vormen van samenwerking

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gamma Holding N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Gamma Holding N.V.

GAMMA HEEFT VERKENNENDE BESPREKINGEN GEVOERD MET
KONINKLIJKE TEN CATE

Gamma Holding N.V. maakt bekend dat zij op aandringen van Koninklijke Ten Cate N.V., gedurende een aantal dagen in maart, verkennende besprekingen heeft gevoerd gericht op diverse vormen van samenwerking.

Deze gesprekken zijn op niets uitgelopen. Na ampele overwegingen hebben de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Gamma besloten niet in te gaan op de voorstellen zoals die door Ten Cate zijn gedaan. Het uiteindelijk doel van Ten Cate was om tot een volledige fusie van de twee bedrijven te komen.

De overweging van Gamma niet een volledige fusie met Ten Cate na te streven was - en is nog steeds - de te geringe synergievoordelen die kunnen worden behaald uit de verschillende bedrijfsonderdelen van de respectievelijke ondernemingen om een volledige fusie tussen Gamma en Ten Cate te rechtvaardigen.

Gamma heeft zich wel bereid getoond te onderzoeken of samenwerking tussen bepaalde bedrijfsonderdelen van de wederzijdse bedrijven tot de mogelijkheden zou behoren. "Als harde voorwaarde is door ons bedrijf wel gesteld", aldus J.G.M. van Oijen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Gamma, "dat de mogelijke synergievoordelen die een dergelijke samenwerking zou kunnen opleveren nader onderzocht zouden moeten worden."
Ten Cate zag daarna af van verdere besprekingen.

Bron : Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Datum : Helmond, 2001-05-04


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie