Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wolters Kluwer herhaalt winstverwachting 2001

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: Wolters Kluwer NV
Zoek soortgelijke berichten
Wolters Kluwer NV

4 mei 2001

Wolters Kluwer herhaalt winstverwachting 2001

Gebaseerd op de ontwikkelingen in het eerste kwartaal, herhaalt Wolters Kluwer haar verwachting dat het gewoon netto resultaat vóór amortisatie goodwill voor 2001 met ongeveer 5% zal toenemen, bij constante koersen. Zoals in maart reeds aangegeven, verwacht Wolters Kluwer dat de winstgroei over 2001 gerealiseerd wordt in de periode juli december.

Dat was de kernboodschap van Rob Pieterse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer nv, tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders die vandaag gehouden werd in het Hilton Hotel te Amsterdam.

"Het grootste deel van de additionele uitgaven voor (Internet) productontwikkeling in 2000 vond plaats in de tweede helft van het jaar. Er werd toen EUR 39 miljoen geïnvesteerd tegenover EUR 8 miljoen in de eerste helft van 2000. Voor 2001 zijn extra investeringen in (Internet) productontwikkeling gepland voor een bedrag van ongeveer EUR 100 miljoen ten opzichte van EUR 47 miljoen in 2000. Deze uitgaven zullen waarschijnlijk veel evenwichtiger over het jaar worden gedaan dan in 2000."

"Daarnaast zal Loislaw - geconsolideerd vanaf 1 februari 2001 en met een verwacht break-even bedrijfsresultaat (EBITA) voor het volledige jaar 2001 - zoals voorzien nog steeds verliesgevend zijn in de eerste helft van het jaar. Loislaw is een Amerikaanse aanbieder van primair en secundair bronmateriaal voor juridisch onderzoek aan abonnees via het Internet."

"Deze twee factoren - additionele investeringen in (Internet) productontwikkeling en Loislaw - leiden tot de verwachting, dat over het eerste halfjaar 2001 het gewoon netto resultaat vóór amortisatie goodwill behoorlijk zal achterblijven bij het gemelde resultaat over dezelfde periode in 2000. Deze effecten zullen echter in de tweede helft van het jaar worden gecompenseerd en wij verwachten dan ook dat het gewoon netto resultaat vóór amortisatie goodwill ongeveer 5% zal stijgen."

Goedkeuring van de jaarrekening 2000 en winstbestemming De aandeelhouders van Wolters Kluwer hebben de jaarrekening 2000 goedgekeurd en hebben ingestemd met het dividendvoorstel van de Raad van Bestuur. Wolters Kluwer zal een dividend uitkeren van EUR 0,50 (1999: EUR 0,46) in contanten per gewoon aandeel. Besloten is de keuzemogelijkheid te handhaven, zodat aandeelhouders hun dividend kunnen herbeleggen. Wolters Kluwer biedt een agio van ongeveer 2%. Het stock dividend zal op 15 mei 2001 (na beurs) worden vastgesteld. Het dividend zal vanaf 17 mei 2001 betaalbaar worden gesteld.

Benoeming Nancy McKinstry als lid van de Raad van Bestuur De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft ingestemd met de benoeming van Nancy McKinstry, CEO van Wolters Kluwer Legal, Tax & Business (LTB) North America, als lid van de Raad van Bestuur met ingang van 1 juni 2001. Per deze datum bestaat de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer uit: Rob Pieterse (1942, Nederlandse nationaliteit), Voorzitter van de Raad van Bestuur, Hugh J. Yarrington (1942, Amerikaanse nationaliteit), Jean-Marc M. Detailleur (1947, Franse nationaliteit) en Nancy McKinstry (1959, Amerikaanse nationaliteit).

Mevrouw McKinstry zal in eerste instantie haar functie als lid van de Raad van Bestuur combineren met haar verantwoordelijkheid als CEO van LTB North America, één van de meest winstgevende clusters van Wolters Kluwer. LTB North America realiseerde in 2000 een omzet van meer dan EUR 1 miljard en bestaat uit CCH, CCH Legal Information Services, Aspen Publishers, CCH Tax Compliance and CCH Canadian.

Veranderingen samenstelling van de Raad van Commissarissen De heer B.H. ter Kuile is na 15 jaar afgetreden als lid van de Raad van Commissarissen (RvC). De voorzitter van de RvC, de heer H. de Ruiter, sprak, mede namens het bedrijf, zijn waardering uit voor de uitstekende wijze waarop de heer Ter Kuile zich van zijn taak heeft gekweten.

De heer N.J. Westdijk is volgens rooster afgetreden en herbenoemd.

Gelet op het profiel lijkt, bij de huidige omvang van de onderneming, een Raad van Commissarissen bestaande uit zeven leden optimaal. Met ingang van vandaag zijn er twee posities vacant. Op dit moment voert Wolters Kluwer gesprekken met diverse kandidaten met een internationale achtergrond.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie