Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hagemeyer en Getronics bundelen hardwaredistributie

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: Hagemeyer
Zoek soortgelijke berichten
Hagemeyer

HAGEMEYER N.V. RIJKSWEG 69, P.O. BOX 5111, 1410 AC NAARDEN, THE NETHERLANDS TELEPHONE (035) 6957611, FAX (035) 6944396

PERSBERICHT

Hagemeyer en Getronics bundelen hardware distributie-activiteiten in nieuwe onderneming Pluz.

Na verkregen goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten is de eerder aangekondigde transactie afgerond waarbij Hagemeyers Codis activiteiten worden gebundeld met de Datelcom activiteiten van Getronics. Deze joint venture zal de naam Pluz dragen. Pluz, met een omzet op jaarbasis van ruim EUR 450 miljoen en 225 medewerkers, zal zich als marktleider in Nederland onderscheiden op het gebied van ICT distributie-activiteiten aan Value Added Resellers en System Integrators.

In de huidige ICT-markt is schaalgrootte van essentieel belang. In de nieuwe joint venture zullen Hagemeyer, vanuit Codis en Getronics, vanuit Datelcom, hun distributieve activiteiten op het gebied van hard- en software samenbrengen. Hierdoor ontstaat een bundeling van topmerken alsmede bijkomende uitgebreide dienstverlening.

De joint venture zal zich primair richten op de Nederlandse markt waar zij breed is vertegenwoordigd. Door samenvoeging van de activiteiten van beide partijen zullen synergievoordelen op het gebied van logistiek en bedrijfsvoering worden bereikt. Voor toekomstige groei van de onderneming wordt de mogelijkheid van het toetreden van nieuwe kapitaalverschaffers opengehouden.

Naarden, 4 mei 2001
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie