Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schoevers besteedt examens uit aan Citogroep

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Cito

Schoevers besteedt examens uit aan Citogroep

Persbericht 4 mei 2001

Het bekende particuliere opleidingsinstituut Schoevers heeft besloten zijn tentamens en examens onder te brengen bij de in Arnhem gevestigde Citogroep. Het is na het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) de tweede instelling buiten het gesubsidieerde onderwijs waarvoor de Citogroep zijn kennis en ervaring op het gebied van toetsing en examinering gaat inzetten.
Gisteren is daartoe tussen Schoevers en Citogroep een overeenkomst gesloten.

Jaarlijks leggen zo'n 2500 voltijds studenten en 8000 deeltijd studenten en cursisten van Schoevers bij elkaar circa 400 soorten tentamens en examens af. Gezien de groeiplannen van Schoevers zullen deze aantallen nog gaan stijgen. Is deze logistieke last op zichzelf al een reden om naar uitbesteding om te zien, er zijn ook inhoudelijke overwegingen. Over maatschappelijke erkenning van zijn diploma's heeft het in 1913 opgerichte Schoevers niet te klagen. Nog steeds staat Schoevers voor kwaliteit en brede inzetbaarheid van zijn afgestudeerden. Toch heeft de directie van Schoevers besloten alle tentamens en examens bij de Citogroep onder te brengen. Het legt de lat hoger want een gerenommeerd instituut als de Citogroep zal het tentamen- en examensysteem verder professionaliseren, de bestaande tentamens en examens screenen en zo nodig up to the standard brengen en houden. Dat is dan ook wat partijen vandaag zijn overeengekomen. Schoevers en de Citogroep hebben de afgelopen maanden al voorbereidingen getroffen, een zogeheten itembank opgezet en de eerste tentamens op nieuwe leest geschoeid. Vanaf september 2001 draait heel Schoevers in de nieuwe opzet.

Schoevers en Citogroep
Schoevers Opleidingen heeft negen vestigingen. In Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Arnhem, Groningen, Eindhoven, Breda en Maastricht. Schoevers is onderdeel van de Creijfs-groep waarvan ook uitzendorganisatie Content deel uitmaakt. Schoevers (Hogeschool Schoevers en Schoevers College) verzorgt erkende opleidingen op mbo- en hbo-niveau.

De Citogroep ontwikkelt toetsen, examens en examensystemen. De bekendste producten zijn de Eindtoets basisonderwijs en de centrale examens voor het voortgezet onderwijs. Steeds meer binnen- en buitenlandse bedrijven en overheden maken gebruik van de expertise van de Citogroep.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie