Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Harmelense Inwoners aanwezig bij presentatie Tommel

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PersberichtHarmelen,21 april 2001

Belangen Harmelense Inwoners naar presentatie

Tommel over oplossing zendmastproblematiek

Nadat de rechter heeft beslist dat maatregelen tegen de zendmast in Mastwijk tot september van dit jaar moeten worden opgeschort, heeft Belangen Harmelense Inwoners de klachtenlijn (0348-44.2016) weer voluit open gezet. De klachten zijn per week gebundeld naar de heer Tommel verzonden, die van minister Netelenbos de opdracht heeft gekregen een oplossing voor de zenderproblematiek te zoeken. Vrijdag 4 mei a.s. presenteert hij zijn concept-rapport aan de betrokken gemeenten, organisaties en andere belanghebbenden.

De vereniging Belangen Harmelense Inwoners, die de laatste maanden intensief contact met de heer Tommel heeft onderhouden, heeft van hem een uitnodiging gekregen bij de presentatie van zijn conceptrapport inzake de oplossing van de problematiek van de middengolfzenders aanwezig te zijn. De belangenvereniging beoogde met haar acties heer Tommel ervan te doordringen dat de Europese normgeving voor apparatuur en het gedoe over veldsterkten niet afdoende is tegen de overlast die de middengolfzender (1395kHz) op de omgeving uitoefent.

Tijdens persoonlijke contacten heeft de heer Tommel blijk gegeven dit inmiddels ook zo te zien en hij heeft belooft voor een klachtenregeling zorg te dragen, waarbij de inwoners in de regio bij overlast door de zender zonder meer moeten worden geholpen. Er komt een raad van toezicht, waarvoor ook Belangen Harmelense Inwoners zal worden uitgenodigd daarin zitting te nemen. Die raad moet er op toezien dat de regeling naar behoren wordt uitgevoerd.

Vanzelfsprekend woont de vereniging de presentatie bij, waarbij uiteraard met veel interesse naar de voorstellen voor de klachtenregeling wordt gekeken.

Een enthousiaste inwoner in Montfoort - een van de vele klachtenmelders - heeft inmiddels een speciale site over de zendmast gemaakt: www.zendmast.myweb.nl, waarin de nieuwsgeving actueel zal worden gehouden. Zo komt een hechte samenwerking tussen de inwoners in de regio tot stand. Blijf klachten melden!

Nadere informatie: J. Bakker, ( 0348-44.2016

Belangen Harmelense Inwoners

Uitsluitend aandacht voor de belangen van de inwoners!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie