Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Efteling bouwt nieuw theater met 1200 zitplaatsen

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 04 MEI 2001

Efteling bouwt nieuw theater met 1200 zitplaatsen

Op maandag 23 april is bij de Efteling gestart met de bouw van een nieuw theater dat medio april 2002 gereed moet zijn. Achter de hoofdentree, het Huis van de Vijf Zintuigen, zullen langzaam de contouren van dit nieuwe theater zichtbaar worden. Het theater krijgt zowel tijdens als buiten openingsuren van het park een functie. Hiermee is de eerste stap gezet naar het `Uitpark' van de Efteling.

Doffe knallen
De doffe knallen die van 23 april tot en met 14 mei in de nabije omgeving van de Efteling te horen zijn, luiden de start in van de bouw van het nieuwe theater. In 16 werkdagen moeten 500 heipalen de grond in geslagen worden. Het projectmanagement van de bouw wordt door de Efteling zelf gedaan.

Het merendeel van de bouwwerkzaamheden wordt door derden verricht. Ton van de Ven, creatief directeur, is nauw betrokken bij het ontwerp van het theater.

Vijftigste verjaardag
Het nieuwe theater moet verrijzen achter het Huis van de Vijf Zintuigen, het entreegebouw van de Efteling. Per begin van het seizoen 2002, als de Efteling haar 50e verjaardag viert, wordt het in gebruik genomen.

Het theater biedt tijdens opening van het Efteling-park onderdak aan de opvolger van de huidige bekroonde Sprookjesshow. En biedt plaats aan 1200 personen. Ook buiten openingstijden van het park krijgt het theater een functie. Evenementen, voorstellingen, congressen en bijeenkomsten van uiteenlopende aard kunnen hier gehouden worden en daarvoor zijn 900 zitplaatsen beschikbaar.

Eerste stap
Afhankelijk van het soort evenement kan zelfs aan 2000 personen onderdak geboden worden. Met de bouw van dit theater is de eerste stap gezet naar het `Uitpark' van de Efteling, het nieuw aan te leggen parkdeel met diverse uitgaansmogelijkheden, eetgelegenheden en winkeltjes.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie