Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PricewaterhouseCoopers kiest Packeteer Packetshaper

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PRICEWATERHOUSECOOPERS IN NEDERLAND KIEST PACKETEER S

PACKETSHAPER OM QUALITY OF SERVICE TE GARANDEREN VOOR ALLE VESTIGINGEN

Waddinxveen, Nederland 4 mei 2001 - Packeteer®, Inc. (NASDAQ: PKTR), een toonaangevende leverancier van applicatie-infrastructuursystemen, heeft bekendgemaakt dat PricewaterhouseCoopers (PwC) PacketShaper® gebruikt om Quality of Service te garanderen voor bedrijfskritische toepassingen in zijn IP WAN (Wide Area Network) in Nederland. Dankzij Packeteer slaagt PwC er ook in de kosten van het uitbreiden van zijn netwerk en het toevoegen van, meestal dure, bandbreedte in de hand te houden.

PricewaterhouseCoopers in Nederland maakt deel uit van PricewaterhouseCoopers Global, de grootste organisatie op het gebied van professionele dienstverlening ter wereld. PricewaterhouseCoopers in Nederland omvat 25 vestigingen en meer dan 5500 werknemers die alle via een IP WAN met elkaar verbonden zijn. Het kantoor in Utrecht is een nationaal IT-centrum voor specifieke diensten van het Nederlandse PwC-netwerk dat tevens de verbindingen onderhoudt tussen de vestigingen in heel Nederland. De PacketShaper-systemen een in elke Nederlandse PwC-vestiging werden geïmplementeerd door de Nederlandse ICT-firma CSS System Integration, samen met Predictive Systems. In de grotere PwC-vestigingen in Nederland, die over een ATM-link beschikken, zijn PacketShaper 4500 s geïnstalleerd, terwijl in de kleinere kantoren, waar het IP-verkeer via een frame relay-verbinding binnenkomt, gebruik is gemaakt van PacketShaper 2500 s .

We hebben voor PacketShaper gekozen omdat dit product volgens ons het best voldeed aan onze eisen, zoals per-flow shaping, end-to-end shaping en uitstekende rapportagemogelijkheden , aldus Theo Claassen, core technician van de afdeling Standards and Projects van Global Technical Solutions, PwC. PwC is een zeer dynamische organisatie, waardoor het beheren van alle toepassingen in ons WAN, zoals het interne e-mailverkeer en het internet- en intranetverkeer, bijzonder lastig wordt. Dankzij PacketShaper kunnen we nu ons hele netwerk bewaken en over de hele beschikbare bandbreedte Quality of Service per flow en per toepassing garanderen.

PacketShaper is een product voor het beheren van de bandbreedte van toepassingen in een IP WAN en op het internet en het verkeer dat door deze toepassingen wordt veroorzaakt, en garandeert dat deze toepassingen voorspelbaar en efficiënt blijven presteren. PacketShaper zorgt ervoor dat vitaal netwerkverkeer met een aanvaardbare snelheid door bandbreedte-bottlenecks wordt geloodst en voorkomt dat een bepaald type netwerkverkeer de verbinding monopoliseert.

Met de PacketShaper-technologie weten we meteen welke toepassingen opstoppingen veroorzaken en kunnen we het verkeer tot een aanvaardbaar niveau beperken, zodat het systeem snel weer voor alle gebruikers beschikbaar komt , vervolgde Claassen. Het kantoor in Utrecht is een internationaal en nationaal knooppunt in het netwerkverkeer en de prestaties daarvan worden binnen onze organisatie dan ook nauwlettend in de gaten gehouden. Omdat we nu een beter inzicht in al ons netwerkverkeer hebben, kunnen we de directie aan de hand van een degelijk rapport duidelijk maken waarom er bijvoorbeeld een upgrade nodig is om de Service Level Agreements te kunnen handhaven. Bovendien kunnen we de beschikbare bronnen en middelen beter benutten, zodat zo n upgrade minder snel nodig is.

De manier waarop PwC gebruik maakt van PacketShaper maakt nog eens duidelijk dat onze producten van leuke hebbedingen steeds meer een onontbeerlijke component in de infrastructuur van een netwerk aan het worden zijn , aldus Arnold Pijpers, Packeteer s VP sales EMEA. Dankzij de in het Nederlandse WAN van PwC aanwezige PacketShapers kan voor alle bedrijskritische toepassingen voldoende bandbreedte worden gegarandeerd en kan het netwerk accuraat en efficiënt worden beheerd. Voor een omvangrijke en dynamische organisatie als PwC is dat een absolute voorwaarde.

Profiel van PricewaterhouseCoopers

PricewaterhouseCoopers (www.pwcglobal.com) is de grootste organisatie op het gebied van professionele dienstverlening ter wereld. De organisatie kan putten uit de kennis en kunde van 150.000 mensen in 150 landen en helpt haar cliënten bij het oplossen van complexe bedrijfsproblemen en het aantoonbaar verbeteren van hun mogelijkheden om winstgevend te opereren, met risico s om te gaan en beter te presteren in een wereld waarin het internet centraal staat. De naam PricewaterhouseCoopers verwijst naar alle firma s die deel uitmaken van de wereldwijde PricewaterhouseCoopers-organisatie.

Profiel van Packeteer

Packeteer® (NASDAQ: PKTR) is een een toonaangevende leverancier van applicatie-infrastructuursystemen die ondernemingen en serviceproviders waarmee ondernemingen en serviceproviders de beschikking krijgen over een nieuwe besturingslaag voor applicaties die via intranetten, extranetten en internet worden geleverd. De producten van Packeteer in combinatie met de PacketWise"-software garanderen end-tot-end Quality of Service (QoS) voor netwerktoepassingen en beheerde diensten. Dankzij een uitgekiend beheer van bandbreedte, dataverkeer, content, serviceniveau en prioriteitsregels kan de eindgebruiker optimaal van de applicaties gebruikmaken. De producten van Packeteer zijn in gebruik bij Global 2000-ondernemingen en serviceproviders en worden verkocht via meer dan 100 resellers, distributeurs en systeemintegrators in meer dan 50 landen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Packeteer per telefoon op +31 (0)182 634 717, per fax op + 31 (0)182 634 467, door een e-mail te sturen naar info@packeteer.com, of door de website van Packeteer op www.packeteer.com te bezoeken. Het hoofdkantoor van Packeteer is gevestigd in Cupertino, Californië.

U.S. Safe Harbor Act Clause

Alle uitspraken in dit persbericht die niet zuiver historisch zijn, hebben een speculatief karakter in de zin van paragraaf 21E van de Securities and Exchange Act uit 1934, met amendementen, met inbegrip van uitspraken betreffende de verwachtingen, opvattingen, bedoelingen of strategieën van Packeteer ten aanzien van de toekomst. Uitspraken met een speculatief karakter zijn onder meer expliciete of impliciete uitspraken over toekomstige bedrijfsinkomsten. Alle uitspraken van speculatieve aard in dit persbericht zijn gebaseerd op informatie waarover Packeteer op het moment van verschijning kon beschikken, en Packeteer is niet gehouden dergelijke speculatieve uitspraken aan de actualiteit aan te passen. Uitspraken van speculatieve aard houden zekere risico s en onzekerheden in die tot gevolg kunnen hebben dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen afwijken van de voorspelde resultaten. Voor een toelichting van deze risicofactoren wordt verwezen naar formulier 10K van Packeteer dat op 23 maart bij de SEC werd gedeponeerd, alsmede naar formulier 10-Qs en andere verslagen die periodiek bij de Securities and Exchange Commission worden gedeponeerd. Packeteer acht zich niet verplicht eventuele speculatieve uitspraken in dit persbericht aan te vullen of te actualiseren.

Packeteer en PacketShaper zijn wettig gedeponeerde handelsmerken en Packet Wise, AppVantage en AppCelera zijn handelsmerken van Packeteer, Inc. Alle overige producten en diensten zijn handelsmerken van de respectieve ondernemingen.

Perscontacten: Fleur van Heesewijk, Packeteer Europe

Tel: +31 182 634 717

(fvanheesewijk@packeteer.com)

Liesbeth Bliek of Sander van Pijkeren, Johnson King PR

Tel.: +31 (0)76 531 7740

liesbethb@johnsonking.nl or sanderp@johnsonking.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie