Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jessica Durlacher houdt 4 mei-lezing in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Comité 4 en 5 mei
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Comité 4 en 5 mei


Persbericht

19 oktober 2000

Nationale Herdenking 2001

JESSICA DURLACHER HOUDT 4 MEI-LEZING

Komend jaar verzorgt de auteur Jessica Durlacher (1961) ter gelegenheid van de Nationale Herdenking de 4 mei-lezing in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Zij doet dit op uitnodiging van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De bijeenkomst gaat direct vooraf aan de officiële plechtigheid bij het Nationaal Monument op de Dam op 4 mei 2001.
De bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor overlevenden en nabestaanden van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen daarna en wordt door de NOS rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2 en radio 1.

Voor de 4 mei-lezing nodigt het Nationaal Comité 4 en 5 mei steeds auteurs uit die óf zelf de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, óf van de daaropvolgende generatie zijn en in hun werk getuigen van betrokkenheid bij de oorlogsproblematiek.
Jessica Durlacher is een representant van de tweede groep auteurs. In haar werk speelt de invloed van de Tweede Wereldoorlog op de opvoeding van de generatie ná de oorlog een belangrijke rol.

Jessica Durlacher is vooral bekend geworden met haar roman 'Het Geweten' (1998), waarvoor zij de Debutantenprijs 1998 en het Gouden Ezelsoor 1999 ontving. In Duitsland werd het boek in 1999 genomineerd voor de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen. Kortgeleden verscheen haar boek 'De dochter' bij de Bezige Bij (zie ook www.dedochter.nl). Daarnaast heeft zij verschillende verhalenbundels samengesteld en is zij de vertaler van Maus I en Maus II van Art Spiegelman.

Informatie voor de pers:

Nationaal Comité 4 en 5 mei, Aik Meeuse, tel. 020-6209688 E-mail: (aik.meeuse@natcom45.nl)
Internet: www.4en5mei.nl en www.dedochter.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie