Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lijst met groeps-persreizen Noorwegen zomer 2001

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 03 MEI 2001

Groepspersreizen Noorwegen zomer 2001

Geachte persrelatie,

Onderstaand treft u een overzicht aan van de groepsreizen die in 2001 door het Noors Verkeersbureau Benelux worden georganiseerd. Hopelijk treft u reizen aan die interessant zijn voor uw redactie.

Van een aantal persreizen zijn de definitieve data nog niet bekend. Wanneer uit uw aanmeldingsformulier blijkt dat u interesse heeft voor een van de reizen, worden de data u zodra deze bekend zijn meegedeeld. In een later stadium zullen we vanzelfsprekend een gedetailleerd programma voorleggen. Uitgangspunt vormen in elk geval een vijftal, naar wij menen, interessante en gevarieerde groepspersreizen.

De duur van de reis is steeds 4 tot maximaal 5 dagen uit en thuis. We kiezen er uitdrukkelijk voor het aantal deelnemers klein te houden. Snel inschrijven is dus gewenst. Heeft u interesse? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten!

Een antwoordformulier treft u onderstaand aan.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze informatie, dan kunt u te allen tijde contact opnemen.

Met vriendelijke groeten,

Noors Verkeersbureau Benelux

Frank Bartelds
Pers & PR
Tel: 020-6712854
Tel: 06-53728594
E-mail: (frank.bartelds@ntr.no)

Fietsen & wandelen in Noorwegen Zomer 2001
Van alle actieve vakanties in binnen- en buitenland steken de wandel- en fietsvakanties er met kop en schouders bovenuit. Elk jaar nieuwe trends en uitdagingen, maar de aloude recreatiesporten winnen het nog steeds. Zeker in Noorwegen!

Want Noorwegen is een vakantieland dat kan bogen op een schier onbeperkt wandelaanbod en op onverwacht goede fietsmogelijkheden, ook voor de recreatieve fietser. Reden genoeg voor het Noors Verkeersbureau om middels een aantrekkelijke fiets-en wandelbrochure specifieke aandacht te besteden aan vakantie-ideeën voor fietsers en wandelaars het komende zomerseizoen. (Voor meer informatie: www.visitnorway.com/fietsen, www.visitnorway.com/wandelen)

Het Noors Verkeersbureau organiseert deze zomer een drietal groepspersreizen ter kennismaking met een aantal van deze ideeën in de onweerstaanbare Noorse natuur.

Graag nodigen wij u uit voor een van de volgende reizen:

Noordzee Fietsroute - Fietsen langs de Noorse Zuidwestkust. 6-10 juni 2001
Fietsen in de omgeving van werelderfgoedstad Røros, week 33 (ca. 4 dagen)
Sjusjøen - Wandelen in de bergen bij Lillehammer, week 37 (ca. 4 dagen)
Lofoten, land van de Middernachtszon
Cutty Sark Tall Ship Race

Let op! De uiterste inschrijfdatum voor de Noordzee Route (persreis nr.1), is vrijdag 18 mei a.s.


1) De Noordzee Fietsroute


De Noordzee Fietsroute is een nieuwe fietsroute die door zeven aan de Noordzee gelegen landen voert. Met zijn 6000 kilometer is het de langste bewegwijzerde fietsroute ter wereld. In Noorwegen loopt het traject van het grensgebied met Zweden, via Oslo en Kristiansand naar de westnoorse Hanzestad Bergen. Het gedeelte van de route dat tijdens de persreis centraal staat, loopt door de kustprovincie Rogaland, de streek waar onder andere Stavanger is gelegen. De persreis wordt georganiseerd ter gelegenheid van de opening van de Noordzee Fietsroute in juni 2001.

Fietsen in Rogaland:
een fascinerende scherenkust met dramatische en idyllische fjorden, lange zandstranden, interessante rotsformaties, een levendig platteland en een rijke geschiedenis. Maar ook gezellige havenstadjes en kustplaatsen met veel kunst en cultuur.

Periode: 6-10 juni 2001
Overnachting: hotel
Lengte: ca. 200 km
Geschikt voor: reisjournalisten met een redelijke conditie Aantal personen: max. 6

Voor meer informatie:

www.visitnorway.com/fietsen
www.northsea-cycle.com/index1.html


2) Fietsen in de omgeving van werelderfgoedstad Røros

Fietsen in de omgeving van Røros betekent een natuurgebied verkennen dat rijk is aan geschiedenis, tradities en folklore. Deze tocht neemt de fietser mee door bergen en dalen, door bossen en langs beekjes, besneeuwde hoogvlakten en gezellige bergdorpjes. De route begint in de oude mijnstad Røros dat opgenomen is op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen en loopt voor deels langs het Femundenmeer, een van de grootste meren van Noorwegen en gelegen op 663 meter hoogte. De hele route ligt trouwens op een hoogte van minimaal 600 meter, dus goede fietskleding is een vereiste.

Periode: week 33 (ca. 4-5 dagen)
Overnachting: hotel
Lengte: ca. 175 km
Geschikt voor: reisjournalisten met een redelijke conditie Aantal Personen: max. 6

Voor meer informatie:

www.visitnorway.com/fietsen
www.bike-norway.com/engelsk/roros/


3) Sjusjøen - Wandelen in de omgeving van Lillehammer
Het natuurgebied Sjusjøen ligt ingeklemd tussen het Gudbrandsdal en het Østerdal, en is gesitueerd op ca. 20 kilometer van het Olympische stadje Lillehammer. Het biedt uitstekende wandelmogelijkheden in een soms bergachtige, maar altijd zeer toegankelijke ongerepte omgeving. De septembermaand is de ideale periode om dit gebied wandelend te verkennen, met name door de bijzondere en snel veranderende kleurenpracht die de overgang van zomer naar herfst in de bergen met zich meebrengt. Bovendien zijn de temperaturen er dan zeer aangenaam voor het maken van langere wandeltochten. Deze wandelreis is te combineren met bijvoorbeeld een dagtocht per fiets of een bezoek aan Lillehammer.

Periode: week 37 (ca. 4-5 dagen)
Overnachting: divers
Lengte: dagtochten van ca. 15-20 km
Geschikt voor: reisjournalisten met een redelijke conditie Aantal Personen: max. 6

Voor meer informatie:

www.visitnorway.com/wandelen
www.sjusjoen.com
www.lillehammerturist.no

De Lofoten:

Een introductie tot het land van de middernachtzon

6-9 juni 2001

Het Noors Verkeersbureau Benelux organiseert in samenwerking met de Noorse ambassade in Nederland een groepsperseis naar Noord-Noorwegen, ter kennismaking met het indrukwekkende eilandenrijk de Lofoten. Deze verstilde en bergachtige eilanden worden vaak omschreven als "het mooiste wat Noorwegen zijn toeristen te bieden heeft".

Wat u zoal voorgeschoteld krijgt? Naast een prachtige ruige natuur, kleine houten vissersdorpjes, veel historie en (vissers)cultuur en een echte "eilandensfeer", kan gedurende deze reis bovendien 24 uur per dag van de zon genoten worden. In de periode van 4 juni tot 8 juli worden de Lofoten namelijk in de greep gehouden door de middernachtzon en dat zal u zeker aan den lijve ondervinden!

Gedurende deze reis willen we u de aantrekkelijke Noorse hoofdstad Oslo niet onthouden, niet in de laatste plaats om het contrast te kunnen laten zien met uw vorige reisdoel, ca. 1500 kilometer (!) noordelijker.

Een korte beschrijving van het programma vindt u hieronder. Het gedetailleerde programma sturen we u na aanmelding graag toe.

Let op! De uiterste inschrijfdatum hier is vrijdag 18 mei a.s.

Persreizen 2001- Reis naar de middernachtzon

Periode: 6-9 juni 2001
Overnachting: divers
Geschikt voor: nieuwsgierige reisjournalisten Aantal Personen: max. 3-4

Programma:

Dag1
De eerste dag vliegen we van Amsterdam rechtstreeks (dwz. met een tussenstop in Oslo) naar het land van de middernachtzon, om precies te zijn naar de provinciehoofdstad Bodø. We krijgen een bijzonder "licht" avondprogramma gepresenteerd en overnachten op een bijzondere locatie.

Dag2
`s Ochtends verlaten we het vaste land van Noorwegen en zetten we koers naar de eilandengroep de Lofoten. Deze verstilde, bergachtige eilanden worden vaak "het mooiste van Noorwegen" genoemd, en terecht! We bereiden een interessant dagprogramma voor dat een goed beeld zal geven van de toeristische mogelijkheden van het gebied. De dag wordt besloten met een lekker diner (met ongetwijfeld veel vis...). Er zal worden overnacht in een "rorbue" aan het water, een tot vakantiehuisje omgebouwde houten vissershut.

Dag3
De Lofoten hebben erg veel te bieden waar het actieve vakanties betreft. Op deze dag reserveren we daarom de ochtend voor een ontspannen buitenactiviteit, bijvoorbeeld een fietstocht langs de kust of een wandeling in de ongerepte natuur. Na de lunch varen we terug naar Bodø alwaar we de avondvlucht nemen terug naar Oslo. Als u dan nog energie overheeft, wacht op vrijdagavond het attractieve centrum van de Noorse hoofdstad...

Dag4
De gehele ochtend en een deel van de middag bent u vrij om te doen en laten wat u wilt in Oslo. U krijgt een "Oslo Card" uitgereikt waarmee u gratis toegang heeft tot de musea in de stad en van het openbaar vervoer gebruik kan maken. Het vertrek naar Amsterdam is vastgesteld op 1705.

Voor meer informatie:

www.visitnorway.com
www.nordlandreiseliv.no

Cutty Sark Tall Ships Race


-op een historisch zeilschip door de Noorse fjorden-
21-30 juli 2001 (ca. 3-6 dagen)

Wat is er mooier dan vanaf een historisch zeilschip de Noorse fjorden te bewonderen? Dit kan, en wel deze zomer, als een armada van oude zeilschepen een bezoek brengt aan de Noorse fjordenkust.

Het geheel is onderdeel van een van de grootste internationale zeilevene- menten, de "Cutty Sark Tall ships Race". Dit is een evenement dat al sinds 1956 jaarlijks wordt georganiseerd door The International Sail Traning Organisation (ISTA).

Op 8 juli a.s. gaan ruim honderd boten van start in Antwerpen voor de eerste etappe, die naar Ålesund aan de Noorse westkust voert. Van daar wordt naar Bergen gezeild en worden en passant een aantal havens aan de imposante fjordenkust aangedaan. De finish staat gepland in Esbjerg in Denemarken op 7 augustus.

Het Noors Verkeersbureau heeft een paar plaatsen voor de Nederlandse pers weten te bemachtigen voor het hoogtepunt van deze Cutty Sark, de etappe van Ålesund naar Bergen. Er zal worden meegevaren met het grootste zeilschip dat Noorwegen rijk is, de "Statsraad Lehmkuhl". Het schip is gebouwd in 1913 en meet maar liefst 98 meter.

In de haven van Bergen meert de Statsraad Lemkuhl aan met de overige schepen voor een groots vierdaags zeilfestijn. Het hoogtepunt van deze "Sail" vindt plaats op 30 juli, wanneer de armada gezamenlijk zal uitvaren voor de laatste etappe naar Esbjerg.

Voor meer informatie:

www.tv2.no/cuttysark
www.lehmkuhl.no
www.bergen-travel.com

NB: Gelieve bij interesse zo spoedig mogelijk in te schrijven. Het aantal plaatsen is zeer beperkt!

DEELNAMEFORMULIER

Retourneren, bij voorkeur voor 1 juni a.s. *, naar het Noors Verkeersbureau Benelux
t.a.v. Frank Bartelds
faxnummer 020-6798886, of e-mail: (frank.bartelds@ntr.no)

Zomerpersreizen 2001, Noors Verkeersbureau Benelux:

Inschrijving voor persreis ...........................................

Naam..................................................................redacteur/medewerker van..........................................

Telefoon..................................GSM.........................Email.................................................................

Adresgegevens:


Opmerkingen:


* De uiterste inschrijfdatum voor de Noordzee Fietsroute en voor de Middernachtzonreis is vrijdag 18 mei a.s.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...