Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen PvdA over jeugdpsychiatrie en onderwijs

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 3 mei 2001

Vragen van het lid Smits (PvdA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen1.

Herinnert u zich mijn vragen en uw antwoorden (2000105980) over intensieve onderwijskundige begeleiding?

2.

Is het in de antwoorden aangekondigde onderzoek door de inspectie naar de plaatsings- en onderzoekslijsten van (v)so scholen in Amsterdam afgerond en voor de Kamer beschikbaar?

3.

Is inmiddels het onderzoek dat na overleg met de stichting Consulententeam is gestart afgerond en beschikbaar?

4.

Bent u, via het Consulenten Team Gouda, bekend met Wouter, een 10-jarige jongen die tot half februari dit jaar verbleef in een jeugdpsychiatrische instelling in Oegstgeest, die inmiddels thuis verblijft en die tot nu toe door scholen wordt geweigerd als leerling?

5.

Bent u bereid Wouter een individuele leerkracht toe te wijzen die het onderwijs aan Wouter verzorgt zolang hij door geen school in Nederland wordt toegelaten?

6.

Zo nee, hoe en wanneer denkt u het recht op onderwijs voor Wouter te realiseren?

7.

Bent u bereid met onmiddellijke ingang of in ieder geval met ingang van het komend schooljaar ondersteuning door leerkrachten te realiseren voor zogeheten "thuiszitters", dat wil zeggen voor die leerlingen in de leerplichtige leeftijd die op grond van hun handicap of gedragsprobleem worden geweigerd door scholen van het regulier of het speciaal onderwijs, die geen onderwijs door leerkrachten genieten en waarvoor de inspecteur voor het onderwijs al twee maanden lang heeft bemiddeld bij het zoeken van een school die de betreffende leerling wil toelaten?

8.

Indien u niet bereid bent zulke ondersteuning door leerkrachten in te zetten, hoe wilt u dan garanderen dat kinderen in de leerplichtige leeftijd die langer dan twee maanden verstoken zijn van onderwijs, toch onderwijs kunnen genieten?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie