Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: gestolen auto beschadigd

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 4 mei 2001

Dagelijkse berichten

Wedde: weggenomen auto zwaar beschadigd
Surveillerende politiemensen troffen donderdagavond op de Hoornderweg in Wedde een zwaar beschadigde auto aan. De auto bleek kort daarvoor te zijn weggenomen voor een woning aan de Weenderstraat in Vlagtwedde. De eigenaar van de auto, een 30-jarige man uit Emmen die op een feest was geweest in de woning in Vlagtwedde, wilde twee medefeestgangers naar huis brengen. Bij het wegrijden zag hij dat zijn vriendin buiten de woning ten val kwam. Toen hij haar te hulp schoot, gingen de medefeestgangers, die inmiddels in de auto zaten er met de wagen vandoor. Op de Hoornderweg in Wedde reden ze tegen een verkeersgeleider en botsten vervolgens tegen een brugleuning. De inzittenden lieten de auto na de aanrijding achter. De wagen is vermoedelijk totall loss en is naar het politiebureau overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de joyriding en de aanrijding. De vermoedelijke identiteit van de inzittenden is inmiddels bij de politie bekend.

Delfzijl: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Proosdij in Delfzijl is donderdagmiddag een 34-jarige man uit Meedhuizen gewond geraakt. De man werd op de kruising met de Farmsumerzijl en de Bredelaan aangereden door een bestelauto, bestuurd door een man uit Delfzijl, die hem geen voorrang verleende. De bestelwagen boorde zich in de zijkant van de personenauto van het slachtoffer. Die liep borstletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn zwaar beschadigde auto is door een berger afgevoerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Uithuizen: vrouw gewond bij aanrijding
Een 34-jarige vrouw uit Uithuizen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale weg N363 in haar woonplaats. De vrouw wilde met haar auto van de weg waarover ze reed linksaf slaan en de Dingeweg inrijden. Ze zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Uithuizermeeden, over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij beide wagens totall loss raakten. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Aduard: dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie donderdagavond aan de Van Reesweg in Aduard een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd in zwaar beschonkens toestand in de tuin van een woning aangetroffen nadat de politie eerder op de avond al drie keer eerder bemoeienis met de man had gehad. Ook in die gevallen bleek de man dronken te zijn. Hij werd alle keren gesommeerd zijn slaapplaats op te zoeken. Kennelijk was hij daartoe, gezien zijn toestand niet in staat. Daarom heeft de politie de man ter ontnuchtering ingesloten.

Grootegast: brand in garagebedrijf
Tijdens werkzaamheden ontstond donderdagavond brand op het dak van een garagebedrijf aan de Hoofdstraat in Grootegast. De dakdekkers, die lekkage probeerden te verhelpen, gebruikten daarbij een gasbrander en merkten niet dat het dak in brand raakte. Een buurvrouw maakte hen daarop attent. Het was op dat moment al te laat om de brand nog zelf onder controle te krijgen. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. De schade aan het dak bleef beperkt.

Zuidhorn: automobilist onder invloed
De politie heeft donderdagnacht op de Rijksstraatweg in Zuidhorn een 40-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reageerde aanvankelijk niet op een stopteken voor een routinecontrole van de politie. De man bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse
1.1 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Leek: schade bij inbraak
Woensdagnacht werd ingebroken in een vleesverwerkend bedrijf aan de Kapteynlaan in Leek. De inbrekers kwamen de zaak binnen door een raam te vernielen. Binnen richtten ze forse schade aan door kasten en bureaus open te breken. Uiteindelijk wordt er niets vermist. De schade bedraagt echter een kleine 10.000 gulden.

Schildwolde: arbeidsongeval
Een 35-jarige medewerker van een saneringsbedrijf is donderdagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Kampenslaan in Schildwolde. De man zat op het dak van een woning en was bezig met het verwijderen van asbest. Door nog onbekende oorzaak viel de man van het dak. Hij liep daarbij beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Groningen: Politie zoekt getuigen van steekincident De politie zoekt getuigen van een steekincident dat in de nacht van Koninginnedag plaats vond op de Grote Markt. Een 17-jarige jongen uit Winschoten werd samen met zijn broer en vriend op de Grote Markt door een viertal jongens belaagd. Een van de groep van vier liep opzettelijk tegen hem aan. Toen het slachtoffer hiervan iets zei kwam de groep achter hem aan. Een van de verdachten belaagde het slachtoffer van achteren en het slachtoffer had het gevoel dat hij een knietje in zijn rug kreeg. Toen het slachtoffer met zijn broer wist te ontkomen bleek korte tijd later dat het slachtoffer vermoedelijk met een mes was gestoken in zijn rug. Hij moest voor behandeling van een forse steekwond naar een ziekenhuis. Een onderzoek naar de ongeveer 17 a 18 jaar oude verdachte leverde niets op.
De politie is nu op zoek naar getuigen van het voorval, dat in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 04.45 uur plaats vond op de Grote Markt ter hoogte van Bakker Bart. De vier verdachten, blank en licht getinte huidskleur, waren tussen de 17 en 20 jaar oud. De man die het slachtoffer vermoedelijk met het mes heeft gestoken is een 17 a 18 jarige jongen met een licht getinte huidskleur en voorzien van kort stekelig zwart haar met blonde puntjes. Zijn lengte was ongeveer
1.75m. De verdachte droeg een witte jas of trui met drie strepen op de zijkant. De tweede verdachte uit de groep van vier is eveneens tussen de 17 en 20 jaar oud. Hij had een Zuid-Europees uiterlijk met een lichte getinte huidskleur. De man was voorzien van korte bakkebaarden en zwart stekelig achterover gekamd haar. Hij had een normaal postuur met een lengte van ongeveer 1.80m. Deze verdachte was in het donker gekleed.
Getuigen die iets van het gebeuren hebben gezien kunnen zich melden bij het bureau aan de Rademarkt.

Groningen: winkeldief ingesloten
In een warenhuis aan de Oosterstraat heeft de politie donderdagochtend een 32-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De verdachte bleek een broek gestolen te hebben en werd daarbij betrapt door het personeel. Nadat hij aan het politiebureau was gebracht bleek dat de man een valse naam had opgegeven. Na onderzoek zagen politiemensen dat de man deze naam eerder bij de politie had opgegeven en hij nog moest worden gehoord voor andere strafbare feiten. De man is ingesloten.

Groningen: aangehouden met vuurwapen
De politie heeft donderdagochtend een 34-jarige stadjer aangehouden bij een dependance van de Sociale Dienst aan de Zaagmuldersweg. De verdachte had bij het politiebureau aan de Korreweg te kennen gegeven dat hij met een vuurwapen naar de Sociale Dienst zou gaan. Toen hij de dependance weer verlieten wilden agenten hem aanhouden. Hij ging er op een fiets vandoor en vluchtte het park naast het FC Groningen stadion in. Na korte tijd kon de man op de parkeerplaats van het stadion aangehouden worden. Een onderzoek naar een vuurwapen op het stadionterrein leverde niets op. Aan het bureau bleek de man geen strafbare feiten te hebben gepleegd en moest hij weer worden vrijgelaten. Agenten vertrouwden het niet en gingen achter de man aan. De man reed regelrecht naar het stadion en in de bosjes achter het stadion raapte hij weer iets op. Hierop werd de verdachte weer aangehouden en bleek hij in het bezit van een gasalarmpistool te zijn, die hij in de bossages had verstopt. De man is ingesloten. >

Groningen: geen rijbewijs
Op de Diamantlaan heeft de politie donderdagmiddag een 22-jarige stadjer aangehouden. De man verleende aan de agenten geen voorrang. Toen hij hierop werd aangesproken en hem naar het rijbewijs werd gevraagd, kon de man deze niet tonen. Bij onderzoek bleek dat aan de man geen rijbewijs is verstrekt. Bovendien gaf hij een valse naam en kon de man niet aantonen dat de auto verzekerd was. Hij kreeg diverse processen verbaal.

Groningen: ongeval met letsel en doorrijden
Op de Kobaltstraat raakte donderdagmiddag een 74-jarige vrouw uit Groningen gewond na een botsing met een andere fietser. De vrouw fietste naast een 77-jarige inwoonster van Groningen en werd vervolgens ingehaald door een onbekend gebleven fietser. Bij het inhalen raakte de onbekende het slachtoffer waardoor deze kwam te vallen, met als gevolg dat het slachtoffer een hoofdwond en vermoedelijk gebroken linkerarm opliep. De onbekende fietser reed door en heeft vermoedelijk niet gemerkt dat het slachtoffer viel. De politie verzoekt de onbekende fietser om contact op te nemen met het politiebureau aan de Diamantlaan.

Groningen: joyriding en aanrijding
Op de Amkemaheerd botste een 24-jarige man uit Groningen met de door hem bestuurder auto tegen de auto van een 40-jarige Groninger. De verdachte bleek de auto net te hebben weggenomen bij een benzinestation aan de Amkemaheerd. Hij raakte mogelijk tengevolge van de regen op het linkerweghelft en botste vervolgens tegen de auto van de 40-jarige stadjer. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs. Beide autos moesten zwaar beschadigd worden weggetakeld.

Groningen: winkeldief de cel in
Een 22-jarige man uit Nieuwe Pekela werd donderdagavond bij een warenhuis aan het Sontplein betrapt toen hij een beitelset wegnam. Het personeel waarschuwde de politie die de man meenam naar het bureau. Daar bleek dat hij nog moest worden gehoord over andere strafbare feiten en dat de man nog een straf van 14 dagen tegoed had. Hij is ingesloten voor de parketpolitie.

Groningen: lastpak in cafe
Een 28-jarige man uit Kloosterburen werd afgelopen nacht aangehouden in een café aan de Grote Markt. De man werd door het personeel aangesproken op zijn gedrag en dat van enkele van zijn kornuiten. Zij vielen andere gasten lastig en gooiden met een bierfles. Toen de verdachte werd aangesproken werd hij agressief en bedreigde hij een personeelslid. Hij wilde vervolgens het personeel met een bierfles te lijf. Na te zìjn overmeesterd werd de verdachte ingesloten in een politiecel om zijn roes uit te slapen.

Groningen: man veroorzaakt stroomstoring
Een 21-jarige man uit Leek werd afgelopen nacht in een woning aan de Concordiastraat aangehouden. De verdachte bleek nabij de Pleiadenlaan een elektriciteitskast omver gereden te hebbeen, waardoor de wijk zonder stroom kwam te staan. In de Voermanstraat troffen agenten de man aan, toen hij zonder verlichting reed. Nadat de auto was stilgezet, gaf hij de sleutels aan de agenten, maar ging er zelf van door. Via brandgangen achter de woningen wist de man te ontkomen. Dankzij een getuige kon de verdachte worden achterhaald, toen hij zich had verschanst in een woning aan de Concordiastraat. De verdachte gedroeg zich bij zijn aanhouding zeer agressief. Hij weigerde elke medewerking aan een onderzoek en beledigde de politieagenten. Hij weigerde een blaas en bloedonderzoek. Bij controle bleek de man bovendien geen rijbewijs te hebben, terwijl de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd is. Het voertuig is in beslag genomen. De man is ingesloten.

Groningen: hennepkwekerij
De politie heeft donderdagavond een inval gedaan in een woning aan de Grote Beerstraat. Naar aanleiding van klachten werd de woning betreden. In de woning en een kelderbox trof de politie een hennepkwekerij met iets meer dan 250 planten aan. Deze werden samen met de kweekapparatuur in beslaggenomen en vernietigd. De 29 en 35-jarige bewoners werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie