Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: gestolen auto beschadigd

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 4 mei 2001

Dagelijkse berichten

Wedde: weggenomen auto zwaar beschadigd
Surveillerende politiemensen troffen donderdagavond op de Hoornderweg in Wedde een zwaar beschadigde auto aan. De auto bleek kort daarvoor te zijn weggenomen voor een woning aan de Weenderstraat in Vlagtwedde. De eigenaar van de auto, een 30-jarige man uit Emmen die op een feest was geweest in de woning in Vlagtwedde, wilde twee medefeestgangers naar huis brengen. Bij het wegrijden zag hij dat zijn vriendin buiten de woning ten val kwam. Toen hij haar te hulp schoot, gingen de medefeestgangers, die inmiddels in de auto zaten er met de wagen vandoor. Op de Hoornderweg in Wedde reden ze tegen een verkeersgeleider en botsten vervolgens tegen een brugleuning. De inzittenden lieten de auto na de aanrijding achter. De wagen is vermoedelijk totall loss en is naar het politiebureau overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de joyriding en de aanrijding. De vermoedelijke identiteit van de inzittenden is inmiddels bij de politie bekend.

Delfzijl: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Proosdij in Delfzijl is donderdagmiddag een 34-jarige man uit Meedhuizen gewond geraakt. De man werd op de kruising met de Farmsumerzijl en de Bredelaan aangereden door een bestelauto, bestuurd door een man uit Delfzijl, die hem geen voorrang verleende. De bestelwagen boorde zich in de zijkant van de personenauto van het slachtoffer. Die liep borstletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn zwaar beschadigde auto is door een berger afgevoerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Uithuizen: vrouw gewond bij aanrijding
Een 34-jarige vrouw uit Uithuizen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale weg N363 in haar woonplaats. De vrouw wilde met haar auto van de weg waarover ze reed linksaf slaan en de Dingeweg inrijden. Ze zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Uithuizermeeden, over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij beide wagens totall loss raakten. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Aduard: dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie donderdagavond aan de Van Reesweg in Aduard een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd in zwaar beschonkens toestand in de tuin van een woning aangetroffen nadat de politie eerder op de avond al drie keer eerder bemoeienis met de man had gehad. Ook in die gevallen bleek de man dronken te zijn. Hij werd alle keren gesommeerd zijn slaapplaats op te zoeken. Kennelijk was hij daartoe, gezien zijn toestand niet in staat. Daarom heeft de politie de man ter ontnuchtering ingesloten.

Grootegast: brand in garagebedrijf
Tijdens werkzaamheden ontstond donderdagavond brand op het dak van een garagebedrijf aan de Hoofdstraat in Grootegast. De dakdekkers, die lekkage probeerden te verhelpen, gebruikten daarbij een gasbrander en merkten niet dat het dak in brand raakte. Een buurvrouw maakte hen daarop attent. Het was op dat moment al te laat om de brand nog zelf onder controle te krijgen. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. De schade aan het dak bleef beperkt.

Zuidhorn: automobilist onder invloed
De politie heeft donderdagnacht op de Rijksstraatweg in Zuidhorn een 40-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reageerde aanvankelijk niet op een stopteken voor een routinecontrole van de politie. De man bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse
1.1 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Leek: schade bij inbraak
Woensdagnacht werd ingebroken in een vleesverwerkend bedrijf aan de Kapteynlaan in Leek. De inbrekers kwamen de zaak binnen door een raam te vernielen. Binnen richtten ze forse schade aan door kasten en bureaus open te breken. Uiteindelijk wordt er niets vermist. De schade bedraagt echter een kleine 10.000 gulden.

Schildwolde: arbeidsongeval
Een 35-jarige medewerker van een saneringsbedrijf is donderdagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Kampenslaan in Schildwolde. De man zat op het dak van een woning en was bezig met het verwijderen van asbest. Door nog onbekende oorzaak viel de man van het dak. Hij liep daarbij beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Groningen: Politie zoekt getuigen van steekincident De politie zoekt getuigen van een steekincident dat in de nacht van Koninginnedag plaats vond op de Grote Markt. Een 17-jarige jongen uit Winschoten werd samen met zijn broer en vriend op de Grote Markt door een viertal jongens belaagd. Een van de groep van vier liep opzettelijk tegen hem aan. Toen het slachtoffer hiervan iets zei kwam de groep achter hem aan. Een van de verdachten belaagde het slachtoffer van achteren en het slachtoffer had het gevoel dat hij een knietje in zijn rug kreeg. Toen het slachtoffer met zijn broer wist te ontkomen bleek korte tijd later dat het slachtoffer vermoedelijk met een mes was gestoken in zijn rug. Hij moest voor behandeling van een forse steekwond naar een ziekenhuis. Een onderzoek naar de ongeveer 17 a 18 jaar oude verdachte leverde niets op.
De politie is nu op zoek naar getuigen van het voorval, dat in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 04.45 uur plaats vond op de Grote Markt ter hoogte van Bakker Bart. De vier verdachten, blank en licht getinte huidskleur, waren tussen de 17 en 20 jaar oud. De man die het slachtoffer vermoedelijk met het mes heeft gestoken is een 17 a 18 jarige jongen met een licht getinte huidskleur en voorzien van kort stekelig zwart haar met blonde puntjes. Zijn lengte was ongeveer
1.75m. De verdachte droeg een witte jas of trui met drie strepen op de zijkant. De tweede verdachte uit de groep van vier is eveneens tussen de 17 en 20 jaar oud. Hij had een Zuid-Europees uiterlijk met een lichte getinte huidskleur. De man was voorzien van korte bakkebaarden en zwart stekelig achterover gekamd haar. Hij had een normaal postuur met een lengte van ongeveer 1.80m. Deze verdachte was in het donker gekleed.
Getuigen die iets van het gebeuren hebben gezien kunnen zich melden bij het bureau aan de Rademarkt.

Groningen: winkeldief ingesloten
In een warenhuis aan de Oosterstraat heeft de politie donderdagochtend een 32-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De verdachte bleek een broek gestolen te hebben en werd daarbij betrapt door het personeel. Nadat hij aan het politiebureau was gebracht bleek dat de man een valse naam had opgegeven. Na onderzoek zagen politiemensen dat de man deze naam eerder bij de politie had opgegeven en hij nog moest worden gehoord voor andere strafbare feiten. De man is ingesloten.

Groningen: aangehouden met vuurwapen
De politie heeft donderdagochtend een 34-jarige stadjer aangehouden bij een dependance van de Sociale Dienst aan de Zaagmuldersweg. De verdachte had bij het politiebureau aan de Korreweg te kennen gegeven dat hij met een vuurwapen naar de Sociale Dienst zou gaan. Toen hij de dependance weer verlieten wilden agenten hem aanhouden. Hij ging er op een fiets vandoor en vluchtte het park naast het FC Groningen stadion in. Na korte tijd kon de man op de parkeerplaats van het stadion aangehouden worden. Een onderzoek naar een vuurwapen op het stadionterrein leverde niets op. Aan het bureau bleek de man geen strafbare feiten te hebben gepleegd en moest hij weer worden vrijgelaten. Agenten vertrouwden het niet en gingen achter de man aan. De man reed regelrecht naar het stadion en in de bosjes achter het stadion raapte hij weer iets op. Hierop werd de verdachte weer aangehouden en bleek hij in het bezit van een gasalarmpistool te zijn, die hij in de bossages had verstopt. De man is ingesloten. >

Groningen: geen rijbewijs
Op de Diamantlaan heeft de politie donderdagmiddag een 22-jarige stadjer aangehouden. De man verleende aan de agenten geen voorrang. Toen hij hierop werd aangesproken en hem naar het rijbewijs werd gevraagd, kon de man deze niet tonen. Bij onderzoek bleek dat aan de man geen rijbewijs is verstrekt. Bovendien gaf hij een valse naam en kon de man niet aantonen dat de auto verzekerd was. Hij kreeg diverse processen verbaal.

Groningen: ongeval met letsel en doorrijden
Op de Kobaltstraat raakte donderdagmiddag een 74-jarige vrouw uit Groningen gewond na een botsing met een andere fietser. De vrouw fietste naast een 77-jarige inwoonster van Groningen en werd vervolgens ingehaald door een onbekend gebleven fietser. Bij het inhalen raakte de onbekende het slachtoffer waardoor deze kwam te vallen, met als gevolg dat het slachtoffer een hoofdwond en vermoedelijk gebroken linkerarm opliep. De onbekende fietser reed door en heeft vermoedelijk niet gemerkt dat het slachtoffer viel. De politie verzoekt de onbekende fietser om contact op te nemen met het politiebureau aan de Diamantlaan.

Groningen: joyriding en aanrijding
Op de Amkemaheerd botste een 24-jarige man uit Groningen met de door hem bestuurder auto tegen de auto van een 40-jarige Groninger. De verdachte bleek de auto net te hebben weggenomen bij een benzinestation aan de Amkemaheerd. Hij raakte mogelijk tengevolge van de regen op het linkerweghelft en botste vervolgens tegen de auto van de 40-jarige stadjer. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs. Beide autos moesten zwaar beschadigd worden weggetakeld.

Groningen: winkeldief de cel in
Een 22-jarige man uit Nieuwe Pekela werd donderdagavond bij een warenhuis aan het Sontplein betrapt toen hij een beitelset wegnam. Het personeel waarschuwde de politie die de man meenam naar het bureau. Daar bleek dat hij nog moest worden gehoord over andere strafbare feiten en dat de man nog een straf van 14 dagen tegoed had. Hij is ingesloten voor de parketpolitie.

Groningen: lastpak in cafe
Een 28-jarige man uit Kloosterburen werd afgelopen nacht aangehouden in een café aan de Grote Markt. De man werd door het personeel aangesproken op zijn gedrag en dat van enkele van zijn kornuiten. Zij vielen andere gasten lastig en gooiden met een bierfles. Toen de verdachte werd aangesproken werd hij agressief en bedreigde hij een personeelslid. Hij wilde vervolgens het personeel met een bierfles te lijf. Na te zìjn overmeesterd werd de verdachte ingesloten in een politiecel om zijn roes uit te slapen.

Groningen: man veroorzaakt stroomstoring
Een 21-jarige man uit Leek werd afgelopen nacht in een woning aan de Concordiastraat aangehouden. De verdachte bleek nabij de Pleiadenlaan een elektriciteitskast omver gereden te hebbeen, waardoor de wijk zonder stroom kwam te staan. In de Voermanstraat troffen agenten de man aan, toen hij zonder verlichting reed. Nadat de auto was stilgezet, gaf hij de sleutels aan de agenten, maar ging er zelf van door. Via brandgangen achter de woningen wist de man te ontkomen. Dankzij een getuige kon de verdachte worden achterhaald, toen hij zich had verschanst in een woning aan de Concordiastraat. De verdachte gedroeg zich bij zijn aanhouding zeer agressief. Hij weigerde elke medewerking aan een onderzoek en beledigde de politieagenten. Hij weigerde een blaas en bloedonderzoek. Bij controle bleek de man bovendien geen rijbewijs te hebben, terwijl de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd is. Het voertuig is in beslag genomen. De man is ingesloten.

Groningen: hennepkwekerij
De politie heeft donderdagavond een inval gedaan in een woning aan de Grote Beerstraat. Naar aanleiding van klachten werd de woning betreden. In de woning en een kelderbox trof de politie een hennepkwekerij met iets meer dan 250 planten aan. Deze werden samen met de kweekapparatuur in beslaggenomen en vernietigd. De 29 en 35-jarige bewoners werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...