Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Rijn & Venen: fietser gewond

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur
Fietser gewond geraakt

KAMERIK Op donderdag 3 mei is een fietser met zijn fiets over de kop geslagen.

Rond twee uur in de middag reed een 32-jarige automobilist uit Kamerik over de Van Teijlingenweg, komende uit de richting van Kamerik en gaande in de richting van Kanis. Hij moest remmen voor een hem tegemoetkomende trekker. Op het moment dat hij stilstond zag hij dat ongeveer tien meter achter hem een fietser reed. Deze fietser schrok kennelijk van de voor hem stoppende auto, remde daardoor zo hard dat zijn voorwiel blokkeerde en hij over de kop sloeg.

De man, 52 jaar oud en afkomstig uit Wageningen, kwam bij de valpartij op zijn hoofd terecht en liep daarbij een behoorlijke hoofdwond op. Hij is voor behandeling per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd. Zijn fiets is door de 32-jarige automobilist bij hem thuis gebracht.

Man na val overleden

MAARSSEN Op donderdag 3 mei is een man na een noodlottige val overleden.

Komende vanuit het dorp van Maarssen en gaande in de richting van Maarssenbroek bevindt zich aan de rechterkant van de Verbindingsweg een stenen trap naar de Onderdijk. Langs deze trap ligt een geul om fietsen aan de hand mee te kunnen nemen.

Rond kwart voor vier in de middag wilde een 61-jarige man uit Breukelen met zijn fiets deze trap afdalen. Daarbij is hij van de trap gevallen. Gewaarschuwde politiemensen startten met de reanimatie van de man, dit werd even later door personeel van de ambulance overgenomen. Ook een tweede ambulance kwam ter plaatse.

Het slachtoffer is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Daar is hij later overleden. Artsen in het ziekenhuis hebben geconstateerd dat dit ten gevolge van een ernstige hartaanval is geweest.

Dronken man veroorzaakt overlast

BREUKELEN Op donderdag 3 mei heeft een dronken man voor overlast gezorgd.

Rond half vijf in de middag kwam een dronken man een winkel aan de Kerkbrink binnen. Hij zei aangifte bij de politie te willen doen en een medewerker wees hem de richting die hij op moest lopen teneinde bij het politiebureau te komen. Hij leek aanvankelijk de winkel te verlaten, maar draaide zich bij de deur weer om. Hij pakte een personeelslid beet, trok haar naar zich toe en duwde haar vervolgens met veel kracht weer van zich af. Zij vloog door de winkel en belandde tegen enige stellingen aan. Hierbij liep zij schaafwonden aan haar rug op.

De man, 44 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleef zeer recalcitrant en beledigde en bedreigde de politiemensen meerdere malen. Hij is voor de nacht ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling, bedreiging en belediging. Hij zal in de loop van vrijdag 4 mei worden gehoord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie