Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: snelheidscontroles

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 4-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Snelheidscontroles
NOORDOOSTPOLDER De politie heeft woensdagmiddag op diverse plaatsen met behulp van de lasergun een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven. De hoogste overschrijding werd gemeten op A6: 169 km/u waar 120 km/u is toegestaan. LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef werd donderdagochtend met een lasergun een 31-jarige automobiliste uit Lemmer geklokt op 120 km/u. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. ALMERE Donderdagavond werd een 24-jarige automobilist uit Almere op de Hogering geklokt met een snelheid van 149 km/u (70 km/u is toegestaan). Omdat hij weigerde zijn rijbewijs in te leveren is de auto in beslag genomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Inbreker aangehouden
LELYSTAD Donderdagavond is een 31-jarige man uit Lelystad aangehouden na een inbraak aan de Voorstraat. Diverse goederen zijn in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Kop-staartbotsing Zuigerplasdreef
LELYSTAD Donderdagavond heeft zich op de Zuigerplasdreef een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 37-jarige automobilist uit Lelystad zag bij de kruising met de Polderdreef de 23-jarige Amsterdamse over het hoofd en reed achterop. De auto van de vrouw schoot de rijbaan op en kwam op de curvestones tot stilstand. Zij en haar 36-jarige Amsterdamse bijrijder zijn voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De Lelystedeling is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Aanhouding poging straatroof
LELYSTAD De politie heeft donderdagavond een 19-jarige Lelystedeling in zijn woning aangehouden op verdenking van poging tot straatroof. De 17-jarige aangever uit Lelystad verklaarde dat de verdachte zijn halsketting wilde stelen. Hierdoor ontstond er een worsteling waarna de verdachte het hazenpad koos.

Aanhouding inbrekers
ALMERE Dankzij oplettende burgers heeft de politie donderdagmiddag twee Almeerders (16 en 17 jaar) aangehouden op verdenking van inbraak. Surveillerende agenten werd geattendeerd op drie jongens die met een winkelwagentje vol spullen door het park bij de Seizoenenbuurt liepen. De agenten troffen de jongens aan op de Berlijnstraat. Het wagentje was echter leeg. Een getuige wist even later te melden dat de jongens de spullen in een schuurtje hadden gezet. Twee van de drie zijn bij het station Almere Buiten aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Diverse goederen zijn in beslag genomen. De politie sluit niet uit dat deze jongens verantwoordelijk kunnen zijn voor meerdere inbraken.

Aanhouding diefstal
ALMERE Donderdagmiddag zijn op het Zuideinde twee mannen (18 jaar uit Almere en 35 jaar uit Georgië) aangehouden op verdenking van diefstal. Een 22-jarige winkelmedewerkster zag een voor haar onbekende man uit het winkelmagazijn komen en ontdekte later dat haar tas gestolen was. Ze liep de man achterna maar kon hem niet meer zien. De politieagent was toevallig boodschappen aan het doen (hij was dus vrij) en sprak haar aan. Even daarvoor had hij een man zien lopen die iets onder zijn jas verborgen hield. Nadat hij haar verhaal had aangehoord is hij achter de man aangegaan. De man bleek inderdaad de verdachte te zijn. De man en zijn kameraad zijn aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanhouding diefstal
ALMERE Twee Almeerse jongens van 15 en 16 jaar zijn donderdagavond op het Stationsplein aangehouden op verdenking van diefstal. Een medewerker van een winkel aan de Stationsstraat herkende de jongens als zijnde de jongens die afgelopen dinsdag een aantal goederen uit zijn winkel hadden gestolen. De winkelmedewerker had ze toen willen tegenhouden waardoor en korte worsteling ontstond en de jongens wegrenden. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding auto-inbreker
ALMERE De politie heeft donderdagavond een 35-jarige Almeerder aangehouden nadat hij op de Wijsgeerbaan een auto had opengebroken. Bij een huiszoeking zijn diverse goederen in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat hij verantwoordelijk is voor meerdere inbraken.

Kinderen doen verkeersexamen
ALMERE Op 10 en 17 mei tussen 10:00 uur en 13:00 uur doen 270 kinderen van zeven basisscholen in Almere-buiten een praktisch verkeersexamen. Dit is een project van 3VO en de praktische uitvoering is in handen van de politie. De ouders staan op de route bij controleposten om te kijken of de kinderen zich wel aan de regels houden. De kinderen van groep 7 fietsen vanaf het politiebureau langs de busbaan richting de Molenbuurt. Bij de school De goede Herder steken zij de busbaan over en fietsen over het fietspad richting Oostvaarderscollege. Vanaf het OVC richting het Geuzenpad en Doemere /Westeinde. Als laatste maken ze een ronde
Westeinde/Evenaar-Evenaar/Rio de Janeirostraat/Madridweg richting het politiebureau.
De kinderen hebben op school het theoretisch examen gehad en hun fietsen zijn gecontroleerd. Als ze de toets goed hebben afgelegd krijgen de kinderen een certificaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie