Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Suggesties over multiculturele TV-programma's in Europa

Datum nieuwsfeit: 04-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

LBR-informatie

LBR-bericht

Rotterdam, 2 mei 2001

Verschenen: Multivision on Television

Brochure met suggesties over multiculturele TV-programma's in Europa

Wat zijn de ideeën voor een goede multiculturele tv-programma? Kunnen richtlijnen een rol spelen bij het bevorderen van multiculturele programma's? Wat is de rol van ngo-vertegenwoordigers en programmamakers? Wat waren in 2000 de beste TV-programma's in Europa over de multiculturele samenleving?

Deze vragen komen aan bod in de brochure `Multivision on television, observations on making better multicultural TV-programmes', een uitgave van het LBR op basis van het gelijknamige seminar van de Prix Europa Iris in Berlijn (20 oktober 2000).

De Prix Europa Iris is de Europese prijs voor multiculturele TV. In 2000 vond de uitreiking plaats in Berlijn tijdens de Prix Europa Berlin, een bijeenkomst van Europese tv- en radioprogrammamakers. Het LBR verzorgde het seminar `Multivision on television', voorafgaand aan de prijsuitreiking van Prix Europa Iris, editie 2000.

In de brochure komen programmamakers en ngo-vertegenwoordigers aan het woord over diverse aspecten van multicultureleTV. Een lijst met tips, bruikbare adressen en websites is tevens in deze uitgave opgenomen.

`Multivision on television' kost f 9,50 (Euro 4,25), inclusief portokosten. Bestellingen kunnen per telefoon, 010 - 2010201, fax 010 - 2010222 en email.

De brochure is Engelstalig en telt 24 pagina's. Samenstelling: Rinke Bok.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LBR-medewerkers Jolie Hakkert of Victor Joseph, telefoon 010-2010201.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie